Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Slovan vstúpil do Konferenčnej ligy úspešne, otočil výsledok a porazil Klaksvík

Aktualizované
Na snímke hráči Slovana oslavujú gól do siete Klaksviku.
Na snímke hráči Slovana oslavujú gól do siete Klaksviku.Flashscore
Futbalisti Slovana Bratislava vstúpili do skupinovej fázy Európskej konferenčnej ligy víťazstvom 2:1 nad faerským majstrom KÍ Klaksvík. Slovenský majster sa predstaví v EKL najbližšie 5. októbra na pôde Olimpije Ľubľana.

ŠK Slovan Bratislava - KI Klaksvík 2:1

Slovan od začiatku určoval tempo hry a bol nebezpečnejší. Úvodné pokusy boli skôr na rozchytanie, ale následne Čavrič poslal presný pas do päťky, kde si nabehol Strelec. Pred prázdnou bránou mu padol pod nohy skúsený Forren, sklzom v poslednej chvíli odvrátil loptu na roh. Po prihrávke za obranu išiel Blackman sám na kasu, lenže dobre zasiahol Johansson a krajný obranca sa navyše nachádzal v ofsajde.

Klaksvik veľmi dobre bránil, bol sformovaný na vlastnej polovici, prehusťoval priestory a narušiť sa to darilo ťažko. Napriek tomu práve Blackman poslal sprava výborný pas, lopta sa odrazila od trávnika na zadnú žrď, no trochu vyššie ako by Čavrič potreboval. Preto hlavičkoval nad brvno svätyne súpera. Srbský útočník obdržal v 29. minúte prihrávku Toliča pred päťku, trafil hráčov pred sebou.

Štatistický pohľad na zápas.
Štatistický pohľad na zápas.Flashscore

V prvom polčase góle nepadol a do kabín sa išlo za stavu 0:0. Hneď po nástupe do druhého dejstva našiel Blackman v šestnástke Čavriča, avšak útočník netrafil loptu ideálne, z výbornej pozície prestrelil bránu. Klaksvik vzápätí získal rohový kop. Frederiksberg poslal veľmi prudký pas do päťky a nestrážený Deni Pavlovič zblízka napol sieť, čím poslal outsidera do prekvapivého vedenia - 0:1.

Slovan našťastie rýchlo zareagoval, pretože Čavrič potiahol akciu po otvorenom pravom krídle, prihral do pokutového územia a nabiehajúci Vladimír Weiss svoj návrat do zostavy okorenil dôležitým presným zásahom po strele pravačkou z prvej - 1:1. Kapitán slovenského majstra strelil svoj 30. gól za "belasých" a štvrtý v tomto ročníku európskych pohárových súťaží.

Tréner Weiss regoval striedaniami, do hry poslal Barseghjana a Kucku. Na domácich bolo vidieť, že veľmi chcú streliť ďalší gól, čím sa sami tak trochu dostávali pod tlak. Nedávne zmeny vyšli ideálne, nakoľko práve arménsky ofenzívna futbalista našiel centrom sprava Aleksandra Čavriča a ten hlavou na zadnú žrď druhý raz rozjasal 12 450 fanúšikov na Tehelnom poli - 2:1. Situáciu ešte preveril VAR, ale pôvodný verdikt platil.

Hodnotenie hráčov základných zostáv.
Hodnotenie hráčov základných zostáv.Flashscore

Faerčania mali na dosah vyrovnanie. Ďalší pas Frederiksberga pred malým vápnom pristál na nohe Petersona, ktorého pravačka išla do siete, lenže Borjan na čiare predviedol úžasný zákrok. Niečo cez desať minút pred koncom riadneho hracieho času sa Čavričovi ako keby zatočila hlava a zvalil sa na trávnik. Po ošetrení ukázal, že je schopný pokračovať, prvotné obrázky však nevyzerali pekne.

Slovan sa v závere dostával do náznakov šancí, hostia už viac otvorili defenzívu. Barseghjan mohol aj rozhodnúť, v poslednom momente v dobrej pozícii ešte prihrávala, ale Weissa nenašiel. Domáci si tesný náskok ustrážili a do skupinovej fázy Konferenčnej ligy vstúpili úspešne. S tromi bodmi sú na druhom mieste o skóre za Lille, ktorý v stredu porazil Olimpiju Ľubľana 2:0.

Aktuálny pohľad na tabuľku skupiny A.
Aktuálny pohľad na tabuľku skupiny A.Flashscore