Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Trpkosť z posledného zlyhania ako motivácia do aktuálneho finále, hlási manažér Italiano

Manažér Vincenzo Italiano.
Manažér Vincenzo Italiano.Reuters
Fiorentina je pripravená poučiť sa z chýb a využiť skúsenosti z minuloročnej prehry, aby vo finále Európskej konferenčnej ligy porazila Olympiakos, zdôraznil na predzápasovej tlačovej konferencii manažér Vincenzo Italiano (46).

Olympiakos - Fiorentina (streda, 21:00)

V minuloročnom finále EKL prehrala Fiorentina s West Hamom 1:2, pričom víťazný gól inkasovala v 90. minúte. Teraz sa bude snažiť vyhnúť opakovaniu podobných chýb. "Jediné, čo je iné, je to, že sme už určité veci zažili," prezradil Italiano na tlačovej konferencii pred stredajším finále v Aténach.

"Máme skúsenosti, nesieme si ich so sebou a musíme ich ukázať. Nesmieme urobiť žiadnu chybu. Je potrebné, aby sme zostali ostražití a sústredení. Minulý rok sme nemali dobrý koniec. Tú trpkosť máme v sebe. Pôjdeme za tým, aby sa to skončilo inak," nadviazal 46-ročný tréner. 

Pre kapitána Fiorentiny Cristiana Biraghiho bolo vlaňajšie finále ešte bolestivejšie. Počas zápasu ho zasiahol pohár hodený fanúšikmi súpera, ale spomienka na prehru v Prahe je to, čo bude hnať jeho a tím v Aténach.

"Samozrejme, trpkosť tam bola. Nielen naša, ale aj ľudí, ktorí za nami prišli do Prahy. Všetci chceme výsledok zmeniť. Všetci tí, ktorí sme si to vlani nezaslúžili. Bohužiaľ, urobili sme o niekoľko chýb viac než West Ham a boli sme právom potrestaní. Radi by sme sa pomstili a odniesli si tentoraz trofej so sebou," zdôraznil líder fialiek.

Fiorentina sa v strete proti Olympiakosu pripravila na všetky možnosti, pričom Italiano žartoval, že si priniesol visiace zámky a reťaze, aby zastavil najlepšieho strelca gréckeho tímu Ayouba El Kaabiho.

V prípade potreby je mužstvo z Toskánska pripravené aj na penaltový rozstrel. "Penalty sme trénovali, pretože možné je všetko. Máme veľa hráčov s charakterom, z ktorého dokážu ťažiť. Cez dve kolá domáceho pohára sme postupovali po pokutových kopoch, zatiaľ čo v lige sme niektoré nepremenili," priblížil šéf lavičky Fiorentiny.

Nech to stojí, čo to stojí, jeho zverenci chcú nechať na ihrisku všetko, aby sa nezopakoval minulý ročník. "Keď si spomeniem na Prahu, myslím na tváre chlapcov po záverečnom hvizde. Nechcel by som ich vidieť znova," zdôraznil manažér.

"Pre nás musí byť interpretácia zápasu taká, ako keby bol posledný v našej kariére. Nikto nám nedá istotu, že môžeme byť opäť na takých krásnych štadiónoch. Pokúsime sa situáciu zvrátiť," uzavrel Vincenzo Italiano.