Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Ukázať kvalitu a nesústrediť sa na domáce podmienky či umelý trávnik, hlási Kucka

Juraj Kucka so spoluhráčmi na predzápasovom tréningu.
Juraj Kucka so spoluhráčmi na predzápasovom tréningu.TASR
Juraj Kucka (36) urobí všetko pre to, aby so spoluhráčmi vo štvrtkovom zápase Európskej konferenčnej ligy (EKL) pretrhol deväťzápasovú domácu sériu futbalistov KÍ Klaksvík bez prehry. Stredopoliar Slovana Bratislava verí, že jeho tímu nebude robiť problémy studené ostrovné počasie a ani umelá tráva štadióna Tórsvöllur.

Slovan nastúpi proti majstrovi Faerských ostrovov vo štvrtok od 18:45 a v prípade víťazstva si zaistí postup do vyraďovacej fázy. "Všetci vieme, čo potrebujeme, máme dobrú formu, tím sa cíti dobre, nálada je výborná a teraz to potrebujeme pretaviť na ihrisku a ukázať našu kvalitu," vyhlásil tridsaťšesťročný stredopoliar.

"Belasí" vyhrali v úvodnom vzájomnom stretnutí na Tehelnom poli, kde otočili z 0:1 na konečných 2:1. V odvete bude podľa reprezentanta Slovenska najväčší rozdiel povrch, keďže pri arktických podmienkach na štadióne v Tórshavne nie je možné použiť prírodnú trávu.

Posledné výsledky futbalistov Klaksvíku.
Posledné výsledky futbalistov Klaksvíku.Flashscore

"Veríme, že nám to nebude robiť problémy a budeme si hrať našu hru, na ktorú sme sa pripravili. Umelú trávu poznáme aj z našej ligy, ale našťastie na nej nehrávame toľko zápasov. Je to iný terén, je to tvrdšie, nepúšťa tak, ako prírodná tráva. Vieme, aké podmienky tu panujú, musíme to prijať a odohrať zápas ako na normálnej tráve," prízvukoval Kucka.

Klaksvík sa prebojoval do skupinovej fázy najmä vďaka výkonom v domácom prostredí, tam uhral aj všetky štyri body v A-skupine EKL a v prípade, že by vo štvrtok pridal ďalšie, poriadne by si zvýšil šancu na postup. Kucka však verí, že séria sa po deviatich dueloch skončí.

Proti Klaksvíku hrá to, že od konca domácej súťaže 29. októbra odohral len jeden súťažný duel - v Ľubľane prehral 0:2. "Samozrejme, je to rozdiel a nie je to prijemné, keď sa skončí sezóna a hráte po dosť dlhej dobe. Hráči sa na to ale dokážu nasstaviť, aby nič nepodcenili, takže to nemôžeme brať tak, že oni teraz mesiac nehrali. Určite sa pripravili, je to pre nich v Európe veľká šanca. Pokúsime im tú sériu pretrhnúť," dodal.

Klaksvík - Slovan Bratislava (štvrtok, 18:45)