Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Weiss chválil dobrého chlapca, pri druhej penalte na miesto exekúcie nedokričal

Čavrič rozhodol o triumfe Slovana z penalty.
Čavrič rozhodol o triumfe Slovana z penalty.TASR
Futbalisti ŠK Slovan Bratislava sú po dvoch dueloch Európskej konferenčnej ligy na čele A-skupiny. Hlavný tréner "belasých" Vladimír Weiss st. (59) uviedol, že jeho mužstvo splnilo pri víťazstve nad NK Olimpija Ľubľana (1:0) do bodky všetky taktické pokyny.

Tri body zo slovinskej pôdy vníma 59-ročný kouč ako "zlaté". "Výborný zápas z našej strany. Mali sme hru pod kontrolou, vypracovali sme si veľa šancí. Domáci hrali dobre, ale my sme boli nebezpeční v kontrách. Nie je ľahké vyhrávať v pohároch vonku. Mužstvo podalo obetavý výkon a do bodky sme splnili všetko, čo sme si povedali. Sú to zlaté tri body," uviedol Weiss st. na pozápasovej tlačovej konferencii.

Slovan vyrukoval do stretnutia s rozostavením 3-4-3 a už v prvom dejstve sa to osvedčilo. Hrozil najmä z pravej strany Cesar Blackman, ktorý predviedol dva prieniky do šestnástky, z čoho pramenili šance. Domáci síce mali prevahu v držaní lopty, no vyloženú príležitosť si nevypracovali.

Naopak, po necelej polhodine si nepostrážili nábeh Aleksandra Čavriča, ktorý zúročil svoju rýchlosť, urobil kľučku na brankára Matevža Vidovšeka a ten ho v pokutovom území zrazil na zem. Podľa očakávaní si loptu na biely bod postavil kapitán Vladimír Weiss ml., no slovinský brankár zaváhanie odčinil a penaltu 33-ročného krídelníka zneškodnil.

Aj do druhého dejstva vstúpil lepšie slovenský šampión. Šanca Weissa ml. krátko po zmene strán ešte zostala nepremenená, no v 55. minúte dostali "belasí" šancu na penaltový reparát.

Cez Vidovšeka tentokrát prepadol Barseghjan a grécky arbiter Sidiropulos ukázal druhýkrát v stretnutí na biely bod. Pred druhým pokutovým kopom prebehla medzi Weissom st. a Bajričom komunikácia o tom, aby jedenástku zahrával Čavrič. Kormidelník "belasých" priznal, že už nemal síl, aby dokričal až na miesto exekúcie:

"Myslel som si, že Vlado pôjde aj na druhú, pretože on má v takýchto situáciách veľa sebavedomia. Uznali sme však, že takto to bude lepšie. 'Čavro' to perfektne premenil. Vlado kopal 21 alebo 22 penált a zahodil štvrtú. Treba si to prebrať, no, samozrejme, sa tým život nekončí. Mrzelo to jeho i mňa. Mužstvo ho cez polčas podržalo a povzbudilo."

Čavrič dokazuje, že aj napriek diskusiám o letnom prestupe si dokázal udržať koncentráciu a pomáha mužstvu v dôležitých momentoch.

"Je extrémne rýchly a pre nás dôležitý. Ako vždy hovorím, je to dobrý chlapec, čistý človek. V tomto smere klobúk dolu pred ním. Urobil penaltu, premenil penaltu, bol nebezpečný. Takto má vyzerať útočník," povedal o 29-ročnom srbskom zakončovateľovi Weiss st.

Slovan je po dvoch dueloch na čele o dva body pred najväčším favoritom A-skupiny – OSC Lille. Práve francúzsky klub bude najbližším súperom slovenského zástupcu. Majster Ligue 1 zo sezóny 2020/21 vo štvrtok iba remizoval na ihrisku tímu z Faerských ostrovov Klaksvíku.

"Vieme, že nás ešte čaká ťažký zápas v Klaksvíku, je to veľmi dobrý súper. Dôležité budú najmä dve domáce stretnutia. Musíme byť koncentrovaní a verím, že bude náročné nás zdolať. Mám veľmi dobrý pocit z tohto tímu," dodal rakúsky obranca Kevin Wimmer.