Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Aris nemá čo stratiť. Belasí veria v dobrý výkon a postup

V úvodnom zápolení sa gólovo presadil Tolič. Na jeho hru sa bude Slovan spoliehať aj v odvete.
V úvodnom zápolení sa gólovo presadil Tolič. Na jeho hru sa bude Slovan spoliehať aj v odvete.TASR
"Belasých" čaká posledný krok, ktorý býva najťažší. Vo štvrtok večer majú pred sebou odvetu play-off o skupinovú fázu Európskej ligy. V druhej najprestížnejšej klubovej súťaži v Európe sa predstavili naposledy v ročníku 2019/2020. Ostatné dva strávili v hlavnej časti Európskej konferenčnej ligy. Radi by úroveň pozdvihli.

Tímový duch, súdržnosť a niečo navyše

Pred tromi rokmi zo skupiny nepostúpili, ale za to zdolali doma Besiktas a remizovali v Brage. Ďalšie súboje boli prakticky vyrovnané. S posobnými mužstvami by si bratislavský Slovan chcel zahrať aj počas najbližšej jesene. Medzi najlepšími sa nachádzajú minuloročný víťaz Konferenčnej ligy West Ham. Zo Španielska Villarreal či Betis. Nechýba Mourinhov Rím a, samozrejme, jedno z najväčších lákadiel - Liverpool FC. Žreb je na programe v piatok.

Aris - Slovan (štvrtok, 19:00)

Ešte predtým ale musia zverenci Vladimíra Weissa zvládnuť náročnú odvetu. Do dejiska odleteli v stredu ráno. Po zhruba dva a pol hodinách prileteli na Cypre a presunuli sa do hotela. Večer absolvovali tréningovú jednotku. "Myslím si, že to bude náročnejší zápas. Určite sa chcú pobiť o postup ako aj my. Na druhej strane, musia hrať viac na riziko, čo by nám mohlo vyhovovať. Uvidíme, s čím prídu. Verím, že tímový duch, súdržnosť budú a aj niečo navyše, aby sme sa nemuseli báť do poslednej minúty," zdôraznil pre Slovan TV krátko po ubytovaní stredopoliar Juraj Kucka, po ktorého 50-metrovej prihrávke otváral doma skóre Tolič.

Boj o štvrtú miestenku

V úvodnom stretnutí nechýbal v drese Slovana stopér Kevin Wimmer. V rámci Európy si pripísala letná akvizícia "belasých" tretie zápolenie. S podobnými duelmi má skúsenosti. Európsku ligu si zahral nielen za Tottenham (15/16), ale neskôr aj v Rapide (21/22).

"Dvojzápas sme začali veľmi dobre. Boli sme výborne pripravení s jasným plánom. Aj pre mňa bol pekný pocit hrať v Európe pred našimi fanúšikmi, ktorí vytvorili skvelú kulisu. Víťazstvo by bolo ešte krajšie bez inkasovaného gólu v závere, no stále máme dobrú pozíciu do odvety,“ prezradil pre klubový web skslovan.com.

Ako celok z hlavného mesta Slovenska informuje, vo štvrtok leží na trávniku historicky štvrtá mieste v Európskej lige. "Aris sa bude hneď od začiatku tlačiť do útoku a snažiť sa na nás vybehnúť. Toto musíme ustáť. Potrebujeme byť koncentrovaní od prvej minúty a zvládnuť ofenzívnu aktivitu súpera. Keď prídu naše šance, pokúsime sa skórovať. Verím, že keď to odmakáme tak ako vo štvrtok a odohráme opäť dobrý zápas, môžeme postúpiť,“ doplnil Wimmer.

Aris nemá čo stratiť

Tlačovú konferenciu absolvovali v stredu popoludní aj domáci. Zúčastnil sa jej tréner Aleksej Špilevski a brankára Vaná Alves"Prvý duel bol tak, ako sme čakali, ťažký. Hlavne v prvom dejstve sme prišli o všetko, čo sme si naplánovali. Po zmeen strán sme však ukázali, kto sme. Vrátili sme sa späť do hry. Dokázali sme skórovať a vytvoriť si ďalšie šance. Stále nie sme vyradení. Je to pre nás všetkých veľké finále. Iba Boh vie, kto postúpi. Môžem sľúbiť, že hráči sú pripravení a hladní po úspechu. Nemáme čo stratiť. Môžeme napísať ďalšiu historickú kapitolu do klubovej knihy," hlásil 35-ročný lodivod Špilevski.

Štatistika prvého stretnutia
Štatistika prvého stretnutiaFlashscore

Cez víkend si cyperské mužstvo zahralo 2. kolo tamojšej najvyššej súťaže. Na domácom trávniku privítalo Doxu. Rovnako ako v otváracom vystúpení, aj v tomto získalo tri body, keď vyhralo 2:1. "Belasí" mali v lige voľno, keďže už skôr si, pre povinnosti v Európe, piate kolo Niké ligy s Ružomberkom odložili. 

"Nechceme hovoriť veľa. Je to jednoduché, nemáme čo stratiť. Veľmi si veríme. Jasné, sme pri zemi, ale ako vždy musíme bojovať dokonca. Hráme doma. Súper má viac skúseností s takýmito súbojmi, ale aj keď je to pre niektorých z nás premiéra, prečo by sme nemohli snívať o skupine Európskej ligy?" nadviazal na slová svojho trénera brankára Vaná Alves.