Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Boleslav je po 17 rokoch v Európe, skóroval Králik. Teší sa Vavro, postupuje aj Plzeň

Aktualizované
Obranca Králik skóroval a oslavuje postup Mladej Boleslavi.
Obranca Králik skóroval a oslavuje postup Mladej Boleslavi.Profimedia / ČTK / Petrášek Radek
Futbalisti Mladej Boleslavi vyhrali odvetný zápas play-off Konferenčnej ligy na ihrisku maďarského Paksu a postúpili do ligovej fázy tejto súťaže. Chelsea prehrala na pôde Servette 1:2, no domáci duel zvládla pomerom 2:0, takže prekvapenie nedopustila. Teší sa aj Plzeň.

Európska liga

Hearts - Plzeň 0:1

/prvý zápas 0:0, postupuje Plzeň/

Slovenský brankár Marián Tvrdoň udržal čisté konto aj v druhom stretnutí play-off Európskej ligy proti Heartsu, chytil všetky tri strely smerujúce na jeho bránu. Jeho krajan Erik Jirka bol iba na striedačke. O jediný zásah dvojzápasu sa postaral Lukáš Červ, ktorý tak zariadil českému tímu postup do hlavnej fázy druhej najprestížnejšej súťaže.

Štatistický pohľad na zápas.
Štatistický pohľad na zápas.Flashscore

Konferenčná liga

Paks - Mladá Boleslav 0:3

/prvý zápas 2:2, postupuje Mladá Boleslav/

Mladá Boleslav zvládla pod novým trénerom Andreasom Brännströmom odvetu a po 17 rokoch postúpila do hlavnej fázy niektorej z európskych pohárových súťaží. Jedným gólom k tomu pomohol slovenský obranca Martin Králik, pre ktorého to bol už tretí zásah v ostatných štyroch súťažných dueloch. Na záverečné minúty naskočil aj jeho krajan Andrej Kadlec.

Štatistický pohľad na zápas.
Štatistický pohľad na zápas.Flashscore

The New Saints - Panevežys 0:0

/prvý zápas 3:0, postupuje TNS/

Litovský Panevežys nedokázal zmazať trojgólové manko z úvodného stretnutia. Slovenský obranca Róbert Mazáň odohral na ľavom kraji defenzívy kompletných 90 minút. The New Saints sa stal prvým klubom z Walesu, ktorý sa dostal do hlavnej fázy niektorej z európskych pohárových súťaží.

Kilmarnock - Kodaň 1:1

/prvý zápas 0:2, postupuje Kodaň/

Dánsky tím po domácej výhre aj pri remízovom výsledku postupuje. Slovenský stopér Denis Vavro odohral celých 90 minút. Kilmarnock síce cítil šancu, keď Watkins otvoril skóre, lenže konečný výsledok zariadil vlastný gól Maya.

Štatistický pohľad na zápas.
Štatistický pohľad na zápas.Flashscore

Servette - Chelsea 2:1

/prvý zápas 0:2, postupuje Chelsea/

Chelsea na švajčiarskej pôde vyhrávala po zásahu Nkunkua z pokutového kopu, ale Servette dokázalo otočiť skóre po tom, ako sa najskôr presadil Guillemenot, v druhom polčase aj Crivelli. Londýnsky tím mal takmer 70-percentné držanie lopty, napriek tomu prehral, no až tak ho to mrzieť nemusí, keďže cieľ splnil a postúpil. V drese The Blues si premiéru medzi seniormi odkrútil osemnásťročný George Tyrique.