Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Čakal som krajší zápas, vraví Trpišovský po remíze s Ajaxom. Bod? Neviem, čo pre nás znamená

Trpišovský chce bodovať v každom zápase EL.
Trpišovský chce bodovať v každom zápase EL.ČTK / Ondřej Deml
Tréner futbalovej Slavie Jindřich Trpišovský (48) po remíze s Ajaxom v Európskej lige na svoje pomery len ťažko hľadal slová. Jeho tím aj napriek piatim zmenám v základnej zostave vybojoval v Edene bod, z kouča však bolo cítiť, že mal zálusk na tri. Domáci od nich neboli ďaleko, lenže po vyrovnaní nedokázali využiť početnú prevahu, ktorú im súper ponúkol.

Ajax sa ujal vedenia v 18. minúte, keď van den Boomen premenil pokutový kop. Slavia sa začala výraznejšie presadzovať po zmene strán s príchodom striedajúcich hráčov Chorého, Juráska, Provoda a Dioufa. Práve Juráskov center našiel v 67. minúte Chorého, ktorý hlavičkou zabezpečil mužstvu z Prahy zisk bodu. 

Ako sa vám zápas páčil?

"Musím povedať, že som čakal o niečo viac. Myslel som si, že by to mohlo byť pred oboma gólmi zaujímavejšie, ale bohužiaľ to nakoniec bolo také, aké to bolo. Nevstúpili sme do toho dobre. Súper nás držal kombináciou, mal obrancov blízko pri sebe a dokázal vychádzať z nášho tlaku. Stálo nás to veľa síl a potom z toho pramenili chyby. Z prvej bola penalta, druhú sme našťastie prežili. V druhom polčase sa hralo na jeden gól. Bohužiaľ sme z toho nič viac než vyrovnávací zásah nevyťažili. V závere už sa toho ani veľmi nenahralo. Bolo veľa prestojov a nadstavenie tomu úplne nezodpovedalo."

Na rozhodcov ste občas reagovali dosť podráždene. Nemali by ste pred nedeľňajším derby so Spartou trochu ubrať?

"Máte pravdu, ale v niektorých situáciách je to ťažké. Keby som mal vytiahnuť jednu, tak tú, keď rozhodca nechal asi 20-sekundovú výhodu a keď Ajax loptu v brejku zakopol, k tomu faulu sa vrátil a odpískal to. Bolo tam toho veľmi veľa, nevedeli sme, čo je faul a čo nie. Na druhej strane musíme udržať koncentráciu na zápas, nie sa hádať s rozhodcami."

Ako ste spokojný s výkonom hráčov, ktorí dostali priestor po dlhom čase?

"Niektorí predviedli dobrý výkon a tie miniduely, ktoré v zápase mali, zvládli dobre. Čelili hráčom Ajaxu, takže stáli proti veľkej kvalite."

Začiatok zápasu bol však z vašej strany nevýrazný.

"V prvých 30 minútach mi v hre chýbali emócie, neboli sme úplne nabudení, mali sme z Ajaxu rešpekt a boli sme ďaleko od hráčov. Od začiatku druhého polčasu zostava zrazu hrala to, čo sme chceli. Boli zbláznení a získali potrebný X faktor. V úvode nám navyše nepomohla penalta, ktorá bola prakticky z ničoho. Nebola to vôbec nebezpečná situácia, ale Zmrzlému sa lopta zastavila, predbehol ju a bol z toho hlúpy faul. Páčilo sa mi, ako zabojoval. Urobil chybu, ale chcel ju odčiniť a ďalej hýril aktivitou."

V závere práve Zmrzlý vytvoril jednu z nádejných šancí, z ktorej mohol padnúť gól na 2:1. Prečo sa nakoniec nepodarilo vývoj zápasu otočiť?

"Tlak v závere bol veľmi veľký, ale, bohužiaľ, tie situácie sme nedohrali. Ondrej poslal výbornú prihrávku cez malé vápno, nikto to však nezavrel na zadnej tyči. Potom sme to skúšali centrami, lenže po góle to mal Tomáš Chorý veľmi ťažké. Bolo okolo neho množstvo hráčov a nedoplnili sme ho. Nevychádzali nám ani štandardky. Jednu zaujímavú kopol Lingr, ale inak sa nám tie lopty nedarilo dostávať do správnych priestorov."

Ako sa vám páčil Simion Michez, ktorý prvýkrát nastúpil v základnej zostave?

"Bol na tom podobne ako hráči Ajaxu. V 50. minúte už toho mal plné zuby. Hrá vo veľkej intenzite, veľa toho nabehá, avšak niekedy úplne zbytočne. Chýba nám potom pri odrazených loptách, ktoré prebieha, je preto trochu mimo hry. V úvode však ukázal, že je šikovný s loptou a na útočnej polovici vie vymyslieť zaujímavé situácie. Zvládol to, ale musí zapracovať na kondičke, aby nabudúce zvládol v tempe viac ako polčas."

Nebola chyba, že ste do zostavy zasiahol dosť razantne?

"Práve preto máme káder tak široký. Chalani odviedli to, čo sme po nich chceli, ale ukázalo sa, že je pre nich trochu zložitejšie do toho naskočiť. Pre nás je však bonus, že si môžeme dovoliť so zostavou takto pracovať, potrebujeme, aby sa všetci cítili byť súčasťou tímu. V takomto veľkom zápase to pre chlapcov nebolo jednoduché, ale v druhom polčase sa ukázalo, že to ide."

Po dvoch dueloch máte na konte štyri body. Je to dosť?

"Bol by som radšej, keby sme to zvládli a tých bodov sme mali šesť. Vlastne vôbec neviem, čo pre nás štyri body znamenajú. Neviem, či je to dobré, alebo nie. Takúto veľkú tabuľku som nikdy nehral, ​​takže vôbec nemám potuchy o tom, koľko bodov by mohlo stačiť na postup. Uvidíme, ako sa to nakoniec všetko zamotá, preto chceme bodovať ideálne v každom zápase."

Slavia Praha - Ajax 1:1