Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Košice opäť okúsia pohárovú Európu, do mesta zavíta Plzeň

Košice sa môžu tešiť na európsky pohár.
Košice sa môžu tešiť na európsky pohár.Šimon Pavlišin
Futbalový klub Viktoria Plzeň oznámil na svojej webovej stránke, že 8. augusta odohrá v Košiciach zápas 3. predkola Európskej konferenčnej ligy. Jeho súperom bude ukrajinský celok FC Kryvbas. Odveta je na programe o týždeň neskôr.

Dejiskom úvodného súboja bude Košická futbalová aréna, ktorá v pondelok privítala aj priateľské stretnutie domáceho tímu so slávnym AS Rím. "Dnes nám bol štadión oficiálne potvrdený zo strany domáceho klubu i UEFA. Prvý zápas teda odohráme na Slovensku a veríme, že nás do Košíc príde podporiť aj veľa našich fanúšikov," informoval hovorca Plzne Václav Hanzlík.

V metropole východu hrávali v minulej i predminulej sezóne svoje domáce zápasy v pohárovej Európe hráči iného ukrajinského mužstva SC Dnipro-1. Ukrajinské kluby musia hrávať v "azyle" z dôvodu vojenského konfliktu, ktorý tam ešte vo februári 2022 rozpútali Rusi s podporou Bielorusov. Spomínané Dnipro malo v KFA odohrať 25. júla zápas predkola EKL proti maďarskému tímu Puskás Akadémia, no klub medzitým zbankrotoval.