Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Letná akvizícia Tottenhamu sa začína rozbiehať, Postecoglou chváli útočné duo

Tottenham zdolal Karabach rozdielom triedy.
Tottenham zdolal Karabach rozdielom triedy.TASR / AP Photo / David Cliff
Dominic Solanke (27) sa gólom a asistenciou podieľal na víťazstve Tottenhamu nad Karabachom. Hlavný tréner Ange Postecoglou (59) na margo svojho zverenca povedal, že postupne dosahuje úroveň, ktorá sa od neho očakáva.

Tottenham - Karabach 3:0

Solanke sa do Londýna sťahoval z Bournemouthu za približne 78 miliónov eur. Letná akvizícia Tottenhamu mala pomalý štart do sezóny a po debute vynechala pre zranenie členka dva zápasy. Angličan zaznamenal v 68. minúte duelu proti Karabachu svoj druhý gól v novom drese, keď sa predtým presadil v lige proti Brentfordu. Presným zásahom uzatváral víťazstvo oslebeného Spurs.

"Dostáva sa do toho. Neabsolvoval s nami predsezónnu prípravu, potom naskočil do jedného stretnutia a dva týždne bol mimo, zatiaľ čo ostatní chlapci si budovali zápasovú kondíciu. Je skvelé, že dal ďalší gól, ale jeho celkový výkon bol naozaj dobrý. Keď hráte v desiatich, potrebujete, aby váš útočník dokázal podržať loptu a neúnavne behať," chválil Postecoglou novinárom svojho zverenca.

Grécky rodák pochválil tiež 23-ročného útočníka Brennana Johnsona, ktorý skóroval v troch zápasoch po sebe. "Bol pre nás veľmi dôležitý, najmä dnes, keď sme čelili skorému vylúčeniu. Skvele zaujímal potrebné pozície. S Dominicom majú dobrý vzťah, pokiaľ ide o vzájomnú spoluprácu," doplnil šéf lavičky Tottenhamu.