Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Maguire zachránil United, Plzeň bez gólov a Slavia remizovala s Ajaxom. Míľnik Tottenhamu

Aktualizované
Maguire v nadstavenom čase vyrovnal na konečných 3:3.
Maguire v nadstavenom čase vyrovnal na konečných 3:3.MIGUEL RIOPA / AFP
Druhá najprestížnejšia klubová súťaž v Európe rozohrala vo štvrtok 2. kolo hlavnej fázy. Spurs si z Maďarska vezie všetky tri body. Pražská Slavia remizovala s Ajaxom pred svojimi fanúšikmi. Proti holandskému celku musela doťahovať jednogólové manko. V šesťgólovej prestrelke sa rozchádzal zmierlivo aj United na pôde Porta. Stret Galatasarayu s RFS rozhodoval slovenský arbiter Filip Glova.

Ferencváros - Tottenham 1:2

Spurs sa stali prvým anglickým tímom, ktorý porazil Ferencváros na jeho pôde v európskej súťaži od roku 1969. V 23. minúte otvoril skóre Sarr. Ďalšie dva zásahy padli až v samom závere. Najskôr sa o víťazný postaral hosťujúci Johnson a o štyri minúty na to dal rezultátu pečať domáci Varga. 

Najzaujímavejšie štatistiky.
Najzaujímavejšie štatistiky.Opta by StatsPerform

Tottenham nadviazal na ligový triumf rozdielom triedy z trávnika Manchestru United (3:0). Rovnakým výsledkom ovládol úvodné kolo Európskej ligy s Karabachom. V priebehu 15 dní vyhral piaty duel v rade. Maďarské mužstvo je bez bodu. 

Slavia Praha - Ajax Amsterdam 1:1

Na ihrisku chýbal stále zranený Ivan Schranz. Slavia väčšinu stretu prehrávala po góle van den Boomena. Až v 67. minúte vyrovnal po príchode z lavičky Chorý. Hostia dohrávali o jedného menej, keď sa v 75. minúte predčasne porúčal pod sprchy po druhej žltej karte Baas. Oba celky majú po štyri body.

Štatistický pohľad na súboj.
Štatistický pohľad na súboj.Opta by StatsPerform

Tím trénera Trpišovského neprehral proti Ajaxu ani v štvrtom pohárovom vystúpení. Slavia cez mužstvo z Amsterdamu prešla v roku 2007 z play-off do hlavnej fázy Ligy majstrov. Vonku vyhrala 1:0, doma 2:1. V decembri 2008 sa stret skončil, vo vtedajšom Pohári UEFA, remízou 2:2.

Porto - Manchester United 3:3

Už v prvom polčase sa fanúšikovia nenudili. Padli totiž štyri góly. Do dvadsiatej minúty viedli červení diabli rozdielom dvoch zásahov. Presadil sa Rashford a po ňom Hojlund. Lenže Porto sa nevzdalo a ešte do konca prvého dejstva vyrovnalo. Pepê znížil a krátko po polhodine hry na neho nadviazal Omorodion.

Štatistiky divokej remízy.
Štatistiky divokej remízy.Opta by StatsPerform

Španiel dokonal obrat v 50. minúte. To už boli hráči United v problémoch. O tom, že súboj nemali vo svojich rukách, svedčí aj červená karta zo záveru zápas. Po dvoch žltých ju videl Bruno Fernandes. Portugalčan bol vylúčený v druhom vystúpení v rade. Napriek oslabeniu si Erik ten Hag vydýchol, pretože jeho mužstvo v nadstavenom čase zachránil po roku Eriksena hlavou Maguire. Celok z Premier League čaká na výhru štyri konfrontácie. 

Plzeň - Ludogorec 0:0

Hráči Plzne si po prekvapivej deľbe (3:3) s Frankfurtom v úvodnom kole pripísali druhý nerozhodný výsledok. V Európskej lige si tak v hlavnej fáze udržalu neporaziteľnosť, aj keď naprieč súťažami čakajú na víťazstvo štyri stretnutia v rade. Bulharský šampión po prehre 0:2 so Slaviou získal prvý bod. V rámci vzájomných vystúpení zostal Ludogorec nezdolaný aj v treťom dueli v súťažiach pod hlavičkou UEFA. V základnej zostave domácich nastúpil Slovák Erik Jirka, na trávniku bol do 64. minúty. 

Štatistiky duelu.
Štatistiky duelu.Opta by StatsPerform

Ďalšie výsledky:

Lazio - Nice 4:1

Maccabi Tel Aviv - Midtjylland 0:2

RFS - Galatasaray 2:2

Elfsborg - AS Rím 1:0

Royale Union - Bodo/Glimt 0:0

Twente - Fenerbahce 1:1