Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Manchester United opäť zakopol, Mourinho bol vylúčený. Plzeň prišla o výhru, Slavia prehrala

Flashscore
Aktualizované
Mourinho bol v zápase proti Manchestru United vylúčený.
Mourinho bol v zápase proti Manchestru United vylúčený.Profimedia / TOLGA BOZOGLU / EPA / Profimedia
Futbalisti AS Rím zdolali vo štvrtkovom zápase 3. kola Európskej ligy Dynamo Kyjev a zaknihovali prvé víťazstvo v súťaži. Plzeň mala výhru na dosah, ale po červenej karte získala na pôde PAOK-u iba jeden bod. Manchester United remizoval na pôde Fenerbahce. Slavia Praha prehrala v Bilbau.

AS Rím - Dynamo Kyjev 1:0

Útočník Arťom Dovbyk sa stal prvým ukrajinským hráčom, ktorý v Európskej lige skóroval do siete ukrajinského klubu. Dvadsaťsedemročný futbalista dal v drese AS päť presných zásahov. Rimania zvíťazili v EL na tretí pokus a v tabuľke majú štyri body.

Štatistický pohľad na zápas.
Štatistický pohľad na zápas.Flashscore

PAOK - Plzeň 2:2

Plzeň mala na horúcej gréckej pôde tri body na dosah, nakoniec získala iba jeden. Adu sa síce z gólu tešil predčasne, pretože ho neuznal VAR, ale následne práve on prihrával na presný zásah, ktorý strelil Havel a na zásah prispel v každom z ostatných troch duelov (2+2). Pridal sa k nemu útočník Vydra.

Dvadsať minút pred koncom bol po druhej žltej karte vylúčený Dweh. Tissoudali sa postaral o zdramatizovanie záveru a remízu pre PAOK zachránil v nadstavení Baba. Plzeň napriek tomu v EL ešte neprehrala. V 60. minúte prišiel do hry slovenský krídelník Erik Jirka. Jeho krajan Tvrdoň bol na lavičke. Český tím má na konte tri remízy

Štatistický pohľad na zápas.
Štatistický pohľad na zápas.Flashscore

Karabach - Ajax 0:3

Bez prehry je naďalej Ajax. Najúspešnejší holandský klub triumfoval na pôde Karabachu. Výrazne k tomu pomohlo, že domáci hrali od 15. minúty bez vylúčeného Romaa. Početnú výhodu využil po polhodine hry Kenneth Taylor, ku ktorému sa v závere pridali Wout Weghorst a Chuba Akpom. Ajax má po troch dueloch na konte sedem bodov.

Bilbao - Slavia Praha 1:0

Slavia odohrala v Baskicku dobré stretnutie, napriek tomu sa do streleckej listiny nezapísal žiadny jej hráč, a tak tri body ostali v Španielsku. Hostia mali hernú aj streleckú prevahu, avšak výborný výkon podal brankár Agirrezabala, ktorý zneškodnil všetkých šesť striel na bránu. Zošívaní disponovali v štatistike xG cifrou 0,94, domáci len 0,17.

O jediný gól zápasu sa postaral mladý krídelník Nico Williams, po troch dueloch EL má bilanciu 1+2. Slovenský hráč Ivan Schranz naďalej nie je Slavii k dispozícii pre zranenie, naposledy nastúpil ešte 1. septembra. Bilbao je v tabuľke so siedmimi bodmi na ôsmom mieste, pražský tím zaknihoval prvú prehru a so štyrmi je šestnásty.

Štatistický pohľad na zápas.
Štatistický pohľad na zápas.Flashscore

Fenerbahce - Manchester United 1:1

Dánsky stredopoliar Christian Eriksen zažíva skvelý úvod v tejto sezóne Európskej ligy, pretože po troch zápasoch má na konte už dva góly a dve asistencie. Presným zásahom otvoril aj skóre stretnutia v Istanbule. Premiérovou asistenciou v drese Red Devils mu ho pomohol dať holandský útočník Zirkzee.

Krátko po zmene strán ale presnou hlavičkou vyrovnal Youssef En Nesyri. Po letnom príchode zo Sevilly pritom sieť súpera napol iba druhý raz. Fenerbahce prišlo v 58. minúte o vylúčeného trénera Josého Mourinha, ktorý si znova neodpustil slová a gestá smerom k rozhodcom po tom, ako si domáci pýtali pokutový kop po zákroku Ugarteho.

Manchester United nedokázal v EL zvíťaziť ani na tretí pokus, v tabuľke má tri body za tri remízy. Navyše prišiel o zraneného Antonyho, ktorý opustil ihrisko na nosidlách. Fenerbahce zatiaľ získalo päť bodov. Ani jeden z týchto tímov ešte neprehral.

Štatistický pohľad na zápas.
Štatistický pohľad na zápas.Flashscore

Tottenham - Alkmaar 1:0

Tottenham čakal na prvý gól do úvodu druhého polčasu. Z pokutového kopu si svoj strelecký účet v tomto ročníku otvoril brazílsky útočník Richarlison, ktorý do štvrtku pre zranenie odohral iba 36 minút. Spurs vyhrali aj tretí zápas v tejto sezóne Európskej ligy. Spoločne s Laziom a Anderlechtom sú stopercentným tímom, čiže majú deväť bodov.

Aktuálna tabuľka Európskej ligy.
Aktuálna tabuľka Európskej ligy.Flashscore

Všetky výsledky z Európskej ligy