Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Manchester United otvoril Európsku ligu prekvapivou remízou, Slavia bez Schranza vyhrala

Manchester United si stredajší večer predstavoval úplne inak.
Manchester United si stredajší večer predstavoval úplne inak.Martin Rickett / PA Images / Profimedia
Futbalisti Slavie Praha vyhrali v úvodnom zápase hlavnej fázy Európskej ligy na pôde bulharského Ludogorcu Razgrad. Manchester United doma iba remizoval s Twente. Nórsky Bodø/Glimt prekvapivo zdolal Porto.

Bodø/Glimt - Porto 3:2

Slovenský obranca Michal Tomič bol iba na lavičke domáceho tímu, ktorý vstúpil do súťaže najlepšie ako mohol a zdolal favorita z Porta. Hostí síce poslal do vedenia Omorodion, ale zakrátko vyrovnal Høgh a neskôr sa dvakrát do listiny strelcov zapísal Hauge.

Bodø/Glimt uspel napriek tomu, že od 55. minúty hral bez vylúčeného Määttu. S desiatimi hráčmi navyše strelil tretí gól. Deniz Gul síce v závere pri debute za drakov znížil, ale vyrovnať sa hosťom nepodarilo. Porto inkasovalo až tri góly, čo je rovnaký počet ako v doposiaľ šiestich odohraných ligových zápasoch.

Štatistický pohľad na zápas.
Štatistický pohľad na zápas.Flashscore

Ludogorec - Slavia Praha 0:2

Slovenský krídelník Ivan Schranz pre zranenie nefiguroval v nominácii Slavie, ktorú trápi maródka. Pražský tím ale vstúpil do Európskej ligy podľa predstáv a z bulharskej pôdy vezie tri body. Skóre otvoril prvým gólom v tejto sezóne mladý Matěj Jurásek, nadviazal na neho Mojmír Chytil.

Štatistický pohľad na zápas.
Štatistický pohľad na zápas.Flashscore

Manchester United - Twente 1:1

Tréner ten Hag nechcel nič podceniť a v základnej zostave dal dôveru kľúčovým hráčom. Domáci síce mali vyššie držanie lopty a aj počet striel bol na ich strane, zvíťaziť nedokázali. Christian Eriksen poslal Manchester United do vedenia svojím tretím gólom v posledných troch zápasoch, zároveň prvým v európskych pohárových súťažiach od sezóny 2019/20.

Twente ale dokázalo vyrovnať zásluhou Sama Lammersa, ktorý sa presadil druhý raz v rade. Domáci v závere zatlačili súpera a vytvorili si niekoľko šancí. Najbližšie bol v tretej minúte nadstaveného času Harry Maguire, no jeho hlavičku zneškodnil Unnerstall.

Špeciálny duel to bol pre trénera domácich Erika ten Haga, ktorý počas svojej kariéry hral za Twente a v sezóne 2000/01 s ním získal Holandský pohár. 

Štatistický pohľad na zápas.
Štatistický pohľad na zápas.Flashscore

Ďalšie výsledky:

Alkmaar - Elfsborg 3:2

Anderlecht - Ferencváros 2:1

Dynamo Kyjev - Lazio 0:3

Galatasaray - PAOK 3:1

Midtjylland - Hoffenheim 1:1

Nice - Real Sociedad 1:1