Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Mourinha čaká v Európskej lige súboj proti bývalému klubu. Je to víťaz, hovorí ten Hag

TASR
Mourinho musí pripraviť zverencov na United.
Mourinho musí pripraviť zverencov na United.ČTK / imago sportfotodienst / Marcel van Dorst/DeFodi Images
Medzi najzaujímavejšie zápasy 3. kola Európskej ligy bude patriť súboj futbalistov Manchestru United a Fenerbahce Istanbul. Červení diabli v súťaži už dvakrát zaváhali a vo štvrtkovom programe sa predstavia na pôde tímu, ktorý vedie ich bývalý tréner José Mourinho (61).

Manchester patril pred štartom ročníka k najväčším favoritom EL, po remízach s Twente (1:1) a Portom (3:3) mu však v tabuľke patrí až 21. priečka. Ideálne to nemá rozbehnuté ani v domácej Premier League a Erik ten Hag sa týždeň za týždňom ocitá pod čoraz väčším tlakom. Holandský kouč sa však na stretnutie s Mourinhom teší.

"Je to veľký zápas pre nás oboch. Je to víťaz, vyhral mnoho trofejí a myslím si, že je príkladom pre mnohých trénerov. Takže hrať proti nemu si naozaj užijem," citovala ten Haga agentúra AFP. V poslednom vzájomnom zápase v roku 2016 sa z víťazstva radovali hráči tureckého klubu, Manchester vtedy trénoval práve Portugalčan.

Program 3. kola.
Program 3. kola.Flashscore

Pozornosť na seba pútajú aj Tottenham a Lazio, ktoré sú v najlepšej "papierovej" pozícii na zisk troch bodov a dosiaľ stopercentný bodový zápis. Spurs doma privítajú holandský Alkmaar, ktorý doteraz v európskych súťažiach v Anglicku nevyhral ani raz. Do Holandska naopak vycestoval líder tabuľky Lazio, ktoré si v Enschede zmeria sily s Twente. Medzi nezdolané tímy patria aj FCSB, Anderlecht a Lyon, pričom najťažšieho súpera z tejto trojice má pred sebou rumunský tím, ktorý sa predstaví na trávniku Rangers.

Zo štyroch Slovákov v súťaži určite nebude štartovať Ivan Schranz, ktorý naďalej absentuje pre zranenie. Jeho Slavia Praha je po úvodnom víťazstve nad Ludogorcom (2:0) a remízou s Ajaxom (1:1) deviata, vo štvrtok ju však čaká neľahký duel v Bilbau.

Program 3. kola.
Program 3. kola.Flashscore

Druhý český zástupca Viktoria Plzeň, kde pôsobia Erik Jirka a Marián Tvrdoň, sa v Grécku stretne s PAOK-om Solún. "PAOK zatiaľ nemá v súťaži body, takže očakávame, že si za nimi pôjdu. Vieme, že máme svoju silu a veríme, že sa nám podarí predĺžiť našu európsku sériu. Ideme sa pobiť o dobrý výsledok," povedal pre klubový web asistent trénera Jan Trousil.  Plzeň si doteraz rozdelila body s Frankfurtom (3:3) i Ludogorcom (0:0).