Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Na zápas Európskej ligy šli 220 metrov autobusom. Hráči Bodö/Glimt museli dodržať pravidlo

Hauge po krátkej ceste autobusom strelil dva góly.
Hauge po krátkej ceste autobusom strelil dva góly.CARL RECINE / GETTY IMAGES EUROPE / Getty Images via AFP
Futbal občas prináša kuriózne situácie, o čom sa teraz presvedčili hráči Bodö/Glimt. Rovnako ako ostatné tímy v Európskej lige totiž musia aj futbalisti nórskeho majstra cestovať na domáce zápasy tímovým autobusom. V stredu popoludní tak absolvovali zrejme jednu z najkratších ciest v histórii, merala iba 220 metrov.

K úsmevnej udalosti došlo pred stredajším domácim zápasom nórskych majstrov proti Portu. Hráči vrátane odchovanca Jensa Haugeho, ktorý sa do klubu vrátil na hosťovanie z Frankfurtu a k víťazstvu 3:2 pomohol dvomi gólmi, sa o 17:05 stretli pred budovou krajského úradu. Niektorí prišli autom, iní dorazili pešo. Následne nasadli do autobusu, ktorý ich presne o 17:06 doviezol k štadiónu Aspmyra.

Prečo? "UEFA vyžaduje, aby sme dorazili ako tím spoločne, preto to robíme týmto spôsobom," vysvetlil kouč kádra Truls Bjerke stanici NRK pravidlo, ktorého podstata tkvie v tom, že televízie chcú - podobne ako na Eure či v Lige majstrov - natočiť zábery futbalistov vystupujúcich z autobusu.

Futbalisti nad tým krčia ramenami. "Ide o tímového ducha, pocit solidarity a o to, aby sme sa pred zápasom stretli. To s tým autobusom je možno trochu hlúpe, ale aj tých 30 sekúnd si v rámci možností užijeme," zasmial sa obranca Villads Nielsen. "Je to zvláštne, ale povedali nám, že jednoducho to tak je," dodal ľavý krídelník Hauge.

Bodö/Glimt - FC Porto 3:2