Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Nesúďte nás, zlepšíme sa, prosí ten Hag po strate náskoku v Porte. Maguire stojí za trénerom

Mužstvo ten Haga opäť nedokázalo vyhrať.
Mužstvo ten Haga opäť nedokázalo vyhrať.Zed Jameson / Shutterstock / Profimedia
Erik ten Hag (54) prosil o to, aby káder Manchestru United nebol predčasne súdený ešte pred záverom sezóny. Holanďan sa v tomto duchu vyjadril po tom, ako jeho tím potreboval neskorý vyrovnávajúci gól Harryho Maguirea (31) na záchranu remízy v Porte v rámci duelu Európskej ligy.

Ten Hag bol pred cestou do Portugalska pod veľkým tlakom po tom, čo United v prvých šiestich zápasoch Premier League v tejto sezóne vyhrali len dva duely a v tabuľke sú na 13. mieste. Červení diabli remizovali v oboch úvodných zápasoch EL a v spomedzi 36 tímov im patrí 21. priečka.

"Dostaneme sa tam, nesúďte nás v tejto chvíli. Urobte to až na konci sezóny. Zlepšíme sa, máme za sebou dve sezóny, v ktorých sme hrali finále. Len počkajte, tento tím sa bude rozvíjať a napredovať," hlásil kormidelník.

Holandský kouč v minulosti tvrdo obhajoval zisk trofejí po tom, ako v prvých dvoch sezónach svojho pôsobenia na Old Trafforde vyhral Ligový pohár a FA Cup. Šokujúce víťazstvo nad City práve vo finále FA Cupu bolo všeobecne považované za záchranu jeho stoličky napriek tomu, že v lige skončil na ôsmom mieste.

Vedenie United by však mohlo byť nútené konať počas nadchádzajúcej reprezentačnej prestávky, pred ktorou tím z červenej časti Manchestru v nedeľu odcestuje na ligový zápas s Aston Villou.

Ten Hag si nemohol priať lepší začiatok súboja v Porte, keď góly RashfordaHojlunda poslali jeho káder do vedenia 2:0 v priebehu prvých 20 minút. Na konci však musel Maguire zachraňovať bod za výsledok 3:3. Red Devils tak nedokázali vyhrať ani jeden z posledných štyroch európskych zápasov u súpera, hoci v každom z nich skórovali až trikrát.

"Keď vediete 2:0 vonku, musíte byť trochu pevnejší, bolo tam príliš veľa medzier. Určite prichádzalo mnoho krížnych prihrávok a oni nás za to nakoniec potrestali," vravel kouč.

Strelec vyrovnávajúceho zásahu prišiel o svoje pravidelné miesto v základnej zostave, ktoré získal Matthijs de Ligt. Maguire povedal, že tlak, ktorému jeho manažér čelí, je tým, čo prichádza s privilégiom byť v centre pozornosti v jednom z najväčších svetových klubov.

"Hral som v tomto klube šesť rokov, viem, ako to tu funguje. Keď sa vám nedarí, hráči sa dostávajú pod tlak a rovnako aj manažér. Je dostatočne skúsený, takže som si istý, že vie, ako sa s tým vyrovnať. Je to súčasť výsady, ktorú máte, keď hráte za tento klub," uviedol anglický stopér.

Porto - Manchester United 3:3