Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Plzeň v bláznivom závere vydolovala bod, Tottenham napriek dlhému oslabeniu dominoval

Aktualizované
Plzeň vo Frankfurte po dvoch góloch zo záveru remizovala.
Plzeň vo Frankfurte po dvoch góloch zo záveru remizovala.ČTK / AP / Michael Probst
Futbalisti Viktorie Plzeň remizovali vo štvrtkovom zápase hlavnej fázy Európskej ligy na pôde Frankfurtu 3:3. AS Rím doma viedol, ale nakoniec si s Bilbaom body rozdelil. Tottenham napriek dlhému oslabeniu hladko zdolal Karabach.

Fenerbahçe - Royale Union 2:1

Tréner José Mourinho zažil úspešný debut v hlavnej fáze Európskej ligy na lavičke tureckého klubu a aspoň jeden zápas vyhral v pohárovej Európe ako lodivod už ôsmeho mužstva, keďže predtým to dokázal s Portom, Chelsea, Interom, Realom Madrid, Manchestrom United, Tottenham a AS Rím.

Fenerbahçe poslal do vedenia obranca Çağlar Söyüncü. Po zmene strán videl červenú kartu obranca Mac Allister a vlastný gól Burgessa v podstate rozhodol o výhre favorita. Korekcia v skóre od Sykesa prišla neskoro, predtým nepremenil penaltu jeho spoluhráč Ivanovič. Vylúčený bol aj domáci Osayi-Samuel.

Štatistický pohľad na zápas.
Štatistický pohľad na zápas.Flashscore

AS Rím - Bilbao 1:1

Papierovo najzaujímavejší zápas úvodného kola Európskej ligy sa hral v Ríme, kde pricestovalo španielske Bilbao. Aj keď domáci mali vyššie držanie lopty, tak hostia zas súpera dokázali prestrieľať. Dobrú formu potvrdil najlepší strelec minulej sezóny La Ligy, ktorým je Arťom Dovbyk.

Ukrajinský zakončovateľ sa síce po prestupe k vlkom rozbiehal ťažšie, ale momentálne skóroval už v treťom stretnutí po sebe. Prihrával mu krajný obranca Angeliňo, ktorý sa na góle priamo podieľal len druhýkrát od úvodu minulej sezóny. Bilbao však v závere vyrovnalo, po rohovom kope udrel Aitor Paredes.

Štatistický pohľad na zápas.
Štatistický pohľad na zápas.Flashscore

Frankfurt - Plzeň 3:3

Plzeň nastúpila na nemeckej pôde bez slovenských hráčov, pretože ako brankár Tvrdoň, tak aj krídelník Jirka boli iba na lavičke náhradníkov. Druhý menovaný nastúpil v 82. minúte. Frankfurt vyhrával po tom, ako sa presadil francúzsky útočník Hugo Ekitiké. Ten v doterajšom priebehu ročníka disponuje výbornou bilanciou 5+4.

Ešte do prestávky síce dokázal vyrovnať Pavel Šulc, čím sa v ostatných štyroch zápasoch dostal na métu piatich gólov, po zmene strán sa do streleckej listiny zapísali ako Junior Dina Ebimbe, tak aj Rasmus Kristensen. Napriek tomu, že favorit bol blízko k trom bodom, tak Plzeň vyrovnala.

Prince Kwabena Adu prvým gólom za Plzeň znížil a obranca Václav Jemelka zariadil konečnú remízu 3:3.

Štatistický pohľad na zápas.
Štatistický pohľad na zápas.Flashscore

Tottenham - Karabach 3:0

Začiatok zápasu sa posunul o 35 minút, pretože cestou na štadión nastali komplikácie. Tottenham začal veľmi zle, keďže rumunský obranca Radu Dragusin videl červenú kartu už po ôsmich minútach. Stal sa prvým vylúčeným hráčom Spurs pri debute v hlavnej fáze niektorého z európskych pohárov.

Domáci napriek tomu otvorili skóre. Krídelník Brennan Johnson skóroval v treťom stretnutí po sebe. Krátko po zmene strán zvýšil vedenie Pape Matar Sarr. Karabach nedokázal využiť dlhú presilovku ani z pokutového kopu, ktorý mu ponúkol Bissouma. Bajramov totiž z bieleho bodu netrafil priestor brány.

Definitívu pre Tottenham dal v 69. minúte útočník Dominic Solanke. Kórejčan Son Heung-Min zaknihoval svoju 65. asistenciu za kohútov, pred sebou má už len Darrena Andertona (67). Londýnsky tím napriek dlhému oslabeniu zaknihoval hladkú výhru.

Štatistický pohľad na zápas.
Štatistický pohľad na zápas.Flashscore

Ďalšie výsledky:

Malmö - Rangers 0:2

Ajax - Besiktas 4:0

Braga - Maccabi Tel Aviv 2:1

FCSB - RFS 4:1

Lyon - Olympiakos 2:0