Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Rasizmus zo strany Bentancura? Mám ho rád, pokračujeme spolu ako bratia, odkazuje Son

Son sa vyjadril k rezonujúcej téme.
Son sa vyjadril k rezonujúcej téme.Action Images via Reuters / Peter Cziborra
Son Heung-min (32) nemá ťažké srdce na Rodriga Bentancura (27), spoluhráča z Tottenhamu. Futbalová asociácia (FA) obvinila Uruguajčana z nevhodného správania po tom, čo na adresu juhokórejského kolegu použil urážlivé slová počas televízneho rozhovoru.

Bentancura v júni požiadal moderátor zábavnej relácie Canal 10 o dres kórejského útočníka Spurs, na čo odpovedal: "Sonnyho? Môže to byť aj dres jeho bratranca, pretože všetci vyzerajú rovnako." Britská antidiskriminačná charitatívna organizácia Kick It Out uviedla, že dostala značný počet sťažností súvisiacich s týmto komentárom.

V rozhovore pred štvrtkovým súbojom Tottenhamu v Európskej lige s Qarabagom Son povedal: "Mám rád Rodriga. Milujem ho. Máme na seba veľa pekných spomienok. Hneď sa mi ospravedlnil. Bol som na dovolenke a ani som nevedel, čo sa stalo. Poslal mi dlhú textovú správu a bolo vidieť, že je to od srdca."

FA obvinila Bentancura, rasisticky urážal spoluhráča Sona

Jeden z ťahúňov mužstva následne dodal: "Keď ma potom videl na tréningu, takmer plakal. Bolo mu to veľmi ľúto. Všetci sme ľudia a robíme chyby. Ideme spolu ďalej ako bratia. Musíme len počkať na proces FA, to je všetko, čo môžem povedať."

Son od svojho príchodu do londýnskeho klubu v roku 2015 strelil 164 gólov v 414 vystúpeniach a na konci aktuálnej sezóny mu vyprší zmluva. Uviedol, že sa naďalej sústreďuje na ukončenie dlhého čakania Tottenhamu na trofej.

"V tomto veku je každá sekunda ako gól, v tejto sezóne sme v mnohých súťažiach. Mám pocit, že na to dbám ešte viac, plne sa sústredím na tento rok a chcem vyhrať niečo, čo si všetci v klube zaslúžia. V budúcnosti nikdy neviete, čo sa stane, ale pre tento klub už 10 rokov dávam všetko," uzavrel.