Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Rozhodca ich nechal zdržiavať celý zápas, hnevalo Tvrdoňa. Do poslednej minúty veril v gól

Tvrdoň sa mohol tešiť z tesného triumfu.
Tvrdoň sa mohol tešiť z tesného triumfu.ČTK / Chaloupka Miroslav
Brankár Marián Tvrdoň (30) verí, že futbalisti Plzne po výhre v úvodnom zápase play-off Európskej ligy nad Hearts si dokážu v Škótsku vybojovať postup do hlavnej súťaže. Viktoria rozhodla gólom až v šiestej minúte nadstavenia, slovenský gólman na tlačovej konferencii po dueli uviedol, že vo víťazstvo veril až do poslednej chvíle, pretože jeho spoluhráči si počínali skvele.

Plzeň - Hearts 1:0

Tímu Hearts nevyšiel začiatok sezóny, v Plzni však siahal po remíze. "Zápas bol náročný. Mysleli sme, že súper bude hrať trochu viac futbal, ale chcel len uhrať dobrý výsledok. Skoro sa mu to podarilo, našťastie sme dali gól a lepšie sa nám pôjde do Škótska. Boli sme lepší, myslím, že sme mohli dať viac gólov," vravel Tvrdoň.

"Veril som do poslednej minúty, že chlapci zatlačia na súpera a niečo tam padne. Je to len 1:0, ale aspoň to," poukázal na vlastný gól súpera v samotnom závere.

V bráne si veľmi nezachytal. "Stretnutie bolo psychicky náročné. S trénerom Kozáčikom sme si hovorili, že to bude o jednej, dvoch šanciach. Na tie sa sústredíme, aby som to chytil a chlapcov podržal. V druhom polčase už to skvele ubránili, bol som vždy pripravený," uviedol rodák z Nitry.

Plzeň mala päťminútový výpadok v závere prvého polčasu, keď Tvrdoň zneškodnil dve šance kanonierovi Shanklandovi. "Boli to síce náročné situácie, ale strely našťastie nie extra umiestnené. Nejak som si s tým poradil. Súper asi prišiel s taktikou zatlačiť na nás na konci polovice, aby sme nemohli odpovedať. Podarilo sa mu to, ale viac potom už nemal, chlapci zahrali fantasticky," ocenil gólman.

Slovák využil zranenie českého kolegu Martina Jedličku a chopil sa úlohy jednotky. V predkolách a lige už vychytal päť súbojov s čistým kontom: "Cítim sa vo forme, ale vychádza to z celého tímu a dôvery trénerov. Dvíha ma, že si pri šanciach poradím a pomáham chalanom, rovnako ako oni mne."

Štatistiky zápasu.
Štatistiky zápasu.Flashscore

Protivníkovi Plzne sa vypomstilo zdržiavanie. "Boli sme prekvapení, že rozhodca ich nechal celý zápas zdržiavať, ich taktika bola jasná. Takto sa však bojuje o Európu, nemôžeme sa na nikoho hnevať. Všetko tomu podriadili," povedal Tvrdoň.

V Škótsku sa v odvete musí pripraviť na 20-tisíc ľudí v hľadisku. "Vieme, že to bude búrlivé, mám kontakty s hráčmi, ktorí tam hrali. Uvedomujeme si, do čoho ideme, ale keď zamakáme a nedostaneme gól, čo nám teraz v posledných zápasoch vychádza, tak to zvládneme a postúpime," veril mužstvu.