Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Ružomberok čaká v prípade postupu do 2. predkola EL ťažká skúška, vyzval by Trabzonspor

Ružomberok ako víťaz Slovenského pohára postúpil do 1. predkola EL.
Ružomberok ako víťaz Slovenského pohára postúpil do 1. predkola EL.Šimon Pavlišin
Futbalisti MFK Ružomberok počas utorkového žrebu 2. predkola Európskej ligy vo švajčiarskom Nyone spoznali potenciálneho súpera, v prípade postupu z 1. predkola cez FC Tobol Kostanaj z Kazachstanu ich čaká turecký Trabzonspor.

Medzi potenciálnymi súpermi Ruže boli samé kvalitné mužstvá ako Ajax, Molde, Rapid ViedeňCercle Bruggy. Ak zverenci trénera Smetanu v úvodnom predkole EL vypadnú, zahrajú si 2. predkolo Konferenčnej ligy. 

Prípadného súpera spoznajú pri žrebe od 14:00, dostať môžu Başakşehir, Hapoel Beer Ševa, Omoniu Nikózia, Fehérvár a St. Gallen. Ružomberčania si zabezpečili účasť v EL vďaka triumfu v Slovenskom pohári.

Trabzonspor v minulej sezóne skončil na treťom mieste najvyššej súťaže. Sedemnásobný turecký majster a deväťnásobný víťaz domáceho pohára má vo svojom kádri viacero známch mien ako Thomas Meunier, Mislav Oršič, Edin Višča, Enis Bardhi, Umut Bozok či Uğurcan Çakır, ktorý je kapitánom tímu.

Víťazi prvého predkola postúpia do druhého, zdolané tímy budú hrať v druhom predkole Európskej konferenčnej ligy (EKL). V ňom už figurujú dvaja slovenskí zástupcovia FC Spartak Trnava a FC DAC 1904 Dunajská Streda, ktorí sa dozvedia mená súperov v stredu od 14:00.

Najväčšia zmena v EL sa týka skupinovej fázy, ktorá sa zmení na jednu ligovú fázu s 36 mužstvami. Každý tím sa stretne s ôsmimi rôznymi súpermi (štyri doma, štyri vonku). Osem najlepších celkovo postúpi priamo do osemfinále, tímy na 9. až 24. mieste sa stretnú vo vyraďovacom kole play-off.

Hracie dni predkôl EL:

1. predkolo: 11. a 18. júla

2. predkolo: 25. júla a 1. augusta

3. predkolo: 8. a 15. augusta

Play-off: 22. a 29. augusta