Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Ružomberok chce hrať v Trabzone odvážne. Náročný zápas, dáme do toho maximum, hlási Frühwald

Ružomberčanov čaká horúca turecká pôda.
Ružomberčanov čaká horúca turecká pôda.AFP
Domácou prehrou 0:2 s Trabzonsporom si futbalisti MFK Ružomberok skomplikovali šance na postup do 3. predkola Európskej ligy. Vo štvrtkovej odvete chcú na pôde tureckého tímu nadviazať na výkon z prvého stretnutia, v ktorom boli vysokému favoritovi minimálne vyrovnaným súperom, doplatili však na nulovú efektivitu.

Liptáci zanechali doma proti tretiemu tímu uplynulej sezóny tureckej ligy a majstrovi z ročníka 2022/23 sympatický dojem. Vytvorili si viacero sľubných príležitostí a podobne odvážne sa pokúsia hrať aj v odvete. "Nemôžeme tam ísť v porazeneckej nálade, naopak, musíme sa pokúsiť zvíťaziť. Bude to určite náročný zápas, dáme doň maximum," povedal brankár Frühwald.

Tréner Ondřej Smetana v pozápasovom rozhovore pre STVR priznal, že Ružomberok mohol dosiahnuť viac: "Chýbalo nám to najdôležitejšie - góly. Mohli sme z tohto zápasu vyťažiť viac. Bezprostredne po stretnutí cítim pocit veľkého sklamania. Zápas sme dohrávali s dvoma stopérmi a defenzívnym stredopoliarom, okrem nich tam boli v závere iba samí ofenzívni hráči. Bol to už risk a zmena spôsobu hry. Vtedy sme inkasovali druhý gól, to je presne rozdiel v porovnaní s veľkými tímami. Im stačí málo a dajú z toho gól."

Trézéguet (vľavo) sa v Ružomberku postaral o otvárací zásah.
Trézéguet (vľavo) sa v Ružomberku postaral o otvárací zásah.TASR

Medzi zápasmi s Trabzonsporom odohrali Ružomberčania ligový duel. V 1. kole najvyššej domácej súťaže remizovali doma s Duklou, o ich gól sa postaral Martin Boďa. Zápas v trabzonskom Papara Parku s kapacitou 41-tisíc miest má úvodný výkop o 19:30. Hlavným rozhodcom je Srb Nenad Minakovič.

Víťaz tohto dvojzápasu sa v 3. predkole stretne s úspešnejším z dvojice Wisla Krakov - Rapid Viedeň. Rakúsky tím zvíťazil v prvom meraní síl na pôde poľského druholigistu 2:1.

Trabzonspor - Ružomberok (štvrtok, 19:30)