Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Ružomberok si napriek prehre v Kazachstane nenechal ujsť postup, čaká ho Trabzonspor

Aktualizované
Dokáže Ružomberok potvrdiť postup v Európskej lige?
Dokáže Ružomberok potvrdiť postup v Európskej lige?TASR
Futbalisti MFK Ružomberok postúpili do 2. predkola Európskej ligy. Na pôde kazašského Tobolu Kostanaj síce vo štvrtkovej odvete 1. predkola prehrali 0:1, predtým v prvom meraní síl zvíťazili doma 5:2. Ďalším súperom víťaza Slovenského pohára bude Trabzonspor. Prvý zápas je na programe 25. júla v Ružomberku, odveta sa odohrá 1. augusta v Turecku.

Tobol - Ružomberok 1:0

/prvý zápas 2:5, postupuje Ružomberok/

Ružomberok spravil v zostave tri zmeny, od začiatku nastupujú Mojžiš, Domonkos a Kelemen. Vypadli z nej Gabriel, Selecký a Tučný. Tobol začal podľa očakávaní aktívnejšie a počas ôsmej minúty sa dostal aj do vedenia. Ahmed El Messaoudi dostal prihrávku za obranu a zblízka skóroval - 1:0.

Okamžite mohol vyrovnať Domonkos, lenže jeho krížny pokus spred päťky bravúrne vytesnil Pokatilov. Z rohu prišlo ďalšie veľké nebezpečenstvo, na prvej žrdi hlavičkoval Malý tesne vedľa. Tobol takmer vyhrával o dva góly už v 12. minúte, našťastie pre slovenský tím hlavičkoval Henen do siete z ofsajdovej pozície.

Tapalov sa po odrazenej lopte ocitol sám na rohu päťky, skvele proti nemu vyštartoval Frühwald. V druhej polovici prvého polčasu sa už pred bránami nedialo takmer nič, defenzívy oboch tímov si začali dávať väčší pozor a nepustili hráčov súpera do zakončení.

Štatistický pohľad na zápas.
Štatistický pohľad na zápas.Flashscore

Do druhého dejstva nastúpil Tučný, ktorý nahradil Kelemena. Domáci pokračovali v aktivite, veľmi zaujímavý pokus Česnokova pomedzi nohy Köstla skončil na žrdi. Henen následne potiahol po krídle akciu a prudkým centrom trafil bočnú sieť. Na druhej strane sa Chrien dostal za brankára, trafil prázdnu bránu, bol však v ofsajde.

Na záverečných 20 minút prišiel do hry aj skúsený obranca Maslo. Zápasu všeobecne chýbala z oboch strán väčšia presnosť, vo finálnej fáze z toho boli nedotiahnuté akcie. V 81. minúte ale Frühwald musel zasahovať proti pokusu El Messaoudiho spred päťky a počínal si výborne.

Vzápätí z podobnej pozície mieril hlavou nepresne Česnokov. Frühwald sa blysol takisto pri rane Ivanoviča z rohu päťky, pretože lopta smerovala presne k žrdi. Tesne nad potom pálil Rui Costa. Ružomberok si záver ustrážil a napriek prehre postupuje do 2. predkola EL, v ktorom ho čaká turecký Trabzonspor.