Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Ružomberok smúti, ale neskladá zbrane. Neboli sme schopní dať gól, ľutoval Smetana

Hladík patril k najaktívnejším hráčom Ružomberka.
Hladík patril k najaktívnejším hráčom Ružomberka.TASR
Futbalisti Ružomberka prehrali v úvodnom stretnutí 2. predkola Európskej lige proti Trabzonsporu 0:2. Napriek tomu, že slovenský tím mal množstvo šancí, turecký favorit ho vyškolil z efektivity.

Zverenci trénera Smetanu vyslali sedemnásť pokusov, z toho až deväť smerovalo medzi tri žrde. Hostia si vypracovali tri strely na bránu a dvakrát sa tešili. 

"Chýbal tomu gól, teda to najdôležitejšie. Neboli sme schopní ho dať a premeniť šance, čo zhoršuje pocit zo zápasu, pretože výkon bol dobrý, mali sme z toho vyťažiť viac. Takto krátko po konci zápasu je to obrovský pocit sklamania," hodnotil český kouč pre mikrofón Šport STVR.

Ružomberok - Trabzonspor 0:2

Jeho zverenci herne rozhodne nesklamali a miestami boli lepším tímom ako tretí tím najvyššej tureckej súťaže. "V závere sme aj riskovali. Dohrávali sme s dvomi stopérmi, jedným defenzívnym stredopoliarom a zvyšok boli ofenzívni hráči. Na krajoch obrany boli krídelníci," podotkol Smetana.

Štatistický pohľad na zápas.
Štatistický pohľad na zápas.Flashscore

"Ukázal sa rozdiel medzi veľkými mužstvami. Im stačí málo, aby strelili gól. My sme sa nadreli, mali sme množstvo šancí...," ľutoval.

Ružomberok však zbrane neskladá. "Nie je v našej mentalite vzdať sa. V takom nastavení pôjdeme do Turecka, ale jedným z cieľov bolo priniesť si dobrý výsledok do odvety. Predstavovali sme si to inak, nepodarilo sa to splniť," nechal sa počuť Smetana.

Úvodný gól duelu strelil v 39. minúte útočník hostí Trezeguet, skóre upravil v nadstavenom čase Canak. Odveta je na programe vo štvrtok 1. augusta v Turecku. Víťaz tohto dvojzápasu sa v 3. predkole stretne s úspešnejším z dvojice Wisla Krakov - Rapid Viedeň.