Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Ružomberok strelil päť gólov, štyri po rohoch. Pred odvetou s Tobolom má skvelú pozíciu

Aktualizované
Ružomberok strelil päť gólov a má skvelú pozíciu pred odvetou.
Ružomberok strelil päť gólov a má skvelú pozíciu pred odvetou.TASR
Futbalisti Ružomberka vyhrali úvodné stretnutie 1. predkola Európskej ligy proti Tobolu Kostanaj 5:2 a pred odvetou si vytvorili veľmi dobrú pozíciu. Domáci sa až štyrikrát presadili priamo po centroch z rohových kopov.

Ružomberok - Tobol 5:2

V bráne Ružomberka nastupuje Frühwald, pred ním je aj česká posila Köstl. Premiéru s kapitánskou páskou bude mať Chrien. O nebezpečenstvo pred bránou súpera sa má primárne starať Hladík. Väčšina hráčov slovenského tímu má so zápasmi v pohárovej Európe buď žiadne, alebo minimálne skúsenosti.

Začiatok stretnutia bol opatrný z oboch strán, ale po chybe v domácej defenzíve stratil loptu Luterán. Tú mu v šestnástke zobral Česnokov, prihral pred päťku a voľný Igor Ivanovič z prvej prepálil všetko pred sebou, čím poslal Tobol do vedenia - 0:1. Vyrovnanie však prišlo už o dve minúty neskôr.

Center Hladíka z rohového kopu si našiel obranca Šimon Gabriel a prudkou hlavičkou napol sieť - 1:1. Tobol bránil túto štandardku veľmi zle. Pre českého beka to bol prvý súťažný gól v drese Ruže. Ružomberok prerušil päťzápasovú sériu v predkolách Európskej ligy, v ktorých neskóroval ani raz. Následne sa hra usadila v strede poľa.

Štatistický pohľad na zápas.
Štatistický pohľad na zápas.Flashscore

Zmenil to až Luterán, no jeho pokus nemal razanciu. Na druhej strane ostal na bielom bode voľný Gabarajev, center z rohového kopu poslal z výbornej pozície volejom nad. Lavrinčík bol v 35. minúte voľný na osi ihriska tesne pred šestnástkou, pri jeho strele mal Pokatilov čo robiť, na dvakrát loptu zlikvidoval, ale bola nepríjemná.

O päť minút neskôr už Ružomberok vyhrával, nakoľko kapitán Asrankulov v snahe o odkop doslova odovzdal loptu Hladíkovi, ten ju okamžite poslal na vzdialenejšiu stranu päťky a voľný Alexander Selecký zblízka nemal problém zakončiť presne - 2:1.

Spomínaný Hladík si pripísal už druhú asistenciu v stretnutí. Na dva góly v jednom stretnutí prispel naposledy v marci pri výhre v Podbrezovej (1+1). Predtým sa mu to podarilo počas augusta 2022 počas víťazstva Brna nad Mladou Boleslavou (0+2).

Napriek tomu sa do kabín išlo za remízového stavu, keďže Ivanovič obdržal krásnuy pas do šestnástky, Malý ho trestuhodne pustil. Okolo Frühwalda prišla ešte jedna prihrávka, razom mal David Henen odkrytú bránu - 2:2.

Prvopolčasové gólové hody pokračovali aj naďalej. Na konci druhej minúty nadstaveného času Matúš Malý ostal úplne sám na malom vápne, kde mu loptu na hlavu posadil z rohu tentoraz Lavrinčík a ružomberský stopér odčinil svoje predošlé zaváhanie - 3:2.

Druhý polčas začal aktivitou Tobolu, ten dlho držal loptu v okolí pokutového územia, vyložená šanca z toho nebola. Potrestať to mohol dobre hrajúci Hladík, krížne mieril tesne vedľa vzdialenejšej žrde, čo sledovalo 3025 divákov na tribúnach.

Ďalšie minúty boli rozkúsované striedaniami aj ošetreniami. Až v 75. minúte zaujala strela Ivanoviča spred pokutového územia, skončila tesne vedľa vzdialenejšej žrdi. Ružomberku vyšli štandardky, z rohu strelil až tri góly. Matej Madleňák bol na ihrisku iba tri minúty, keď si našiel predĺžený center na zadnej tyči - 4:2.

Tím z Kostanaju sa snažil aspoň znížiť. Skúšal to z diaľky Mosiašvili, prudkým pokusom našiel stred brány. Aby toho nebolo málo, tak Ruža dostala loptu do siete z rohu aj štvrtý raz. Druhýkrát v stretnutí sa presadil Matúš Malý, druhý raz ho našiel Lavrinčík - 5:2.

Malého dva góly v jednom stretnutí sú rovnaký počet ako zaznamenal počas celej minulej sezóny a v rámci doterajšej seniorskej kariéry ich dal dokopy iba štyri. Lavrinčík druhý raz v kariére prispel na dva zásahy v jednom dueli. Podarilo sa mu to v októbri 2023 proti ViOn-u (1+1).

Úradujúci víťaz Slovenského pohára sa v prípade postupu stretne s tureckým Trabzonsporom. Ak v úvodnej fáze vypadne, čaká ho v 2. predkole Európskej konferenčnej ligy švajčiarsky FC St. Gallen.