Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Štyri góly z rohov? To som ešte nezažil, hovorí Smetana. Videl však aj značné nedostatky

Ružomberok má pred odvetou skvelú pozíciu.
Ružomberok má pred odvetou skvelú pozíciu.TASR
Futbalisti MFK Ružomberok zvíťazili v úvodnom zápase 1. predkola Európskej ligy nad FC Tobol Kostanaj 5:2. Až päť presných zásahov videli diváci v prvom polčase. Ružomberčania v druhom dejstve skórovali ešte dvakrát, štyri zásahy prišli priamo z rohových kopov a vypracovali si dobrú východiskovú pozíciu na postup. Odveta je na programe o týždeň vo štvrtok 18. júla o 17:00 na pôde kazašského tímu.

Hlavný tréner Ondřej Smetana napriek dobrému výsledku videl aj negatívne stránky, na ktoré pri hodnotení tiež poukázal. "S výsledkom musíme byť maximálne spokojní. V prvom polčase sme však mali byť kompaktnejší, súper nás vedel prečísliť, ale keď sme kompaktní boli, tak sme vedeli zahroziť," povedal pre STVR.

"Tobol nám nechal miestami veľa priestoru, neviem prečo, sme to viac nevyužívali. Hráči každopádne cítili, že sa s nimi dá hrať a že tie priestory nám súper poskytuje. Výborné bolo, že sme rýchlo zareagovali na prvý inkasovaný gól. Pre nás je to výsledkovo snové, ale od ideálneho pohybu a energie to má ďaleko," tvrdí.

Ružomberok - Tobol 5:2

Zaujímavosťou je, že Ružomberok strelil až štyri zo svojich piatich gólov po rohových kopoch. "Chytili sme sa prvým signálom a vyšli nám snáď všetky signály, ktoré sme si nacvičili. Niečo také som ešte asi nezažil. Verím, že to ešte zažijem," priznal Smetana.

Rovnako to videli aj jeho zverenci. "Takýto zápas tu dlho nebol. Zo štyroch rohov sme dali štyri góly," nadnesene povedal autor dvoch gólov Matúš Malý. "Mali sme pripravené signály. Musím pochváliť aj tých, ktorí to kopali, pretože to poslali tam, kam mali a potom sa to ľahko zakončuje," doplnil.

Štatistický pohľad na zápas.
Štatistický pohľad na zápas.Flashscore

Tento futbalista ešte dva presné zásahy v jednom stretnutí nikdy nedal. Počas celej seniorskej kariéry ich mal doteraz na konte iba štyri. Doposiaľ dokonca iba dvomi disponoval autor jedného gólu Alexander Selecký. "Dôležitá bola odpoveď na prvý gól, to bol kľúčový moment," podotkol pri hodnotení pre STVR.

Pred odvetou Ružomberok nemôže nič podceniť. "Ideme tam skromne a s pokorou. Máme pred sebou dlhú cestu, súper bude hrať doma. Má svoju silu. Stále sme iba v polčase a pôjdeme do toho s tým, ako keby bolo 0:0. Urobíme však všetko pre to, aby sme boli maximálne úspešní," dodal Smetana.

Úradujúci víťazi Slovenského pohára sa v prípade postupu stretne s tureckým Trabzonsporom. Ak v úvodnej fáze vypadne, čaká ho v 2. predkole Európskej konferenčnej ligy švajčiarsky FC St. Gallen.