Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Súper Haraslína a Sparty v EL predáva opory. Gólman mieri do Turecka, stopér patrí Ajaxu

Livakovič a Šutalo reprezentovali Chorvátsko na posledných MS.
Livakovič a Šutalo reprezentovali Chorvátsko na posledných MS.Profimedia
Dinamo Záhreb nastúpi na štvrtkový úvodný zápas 4. predkola Európskej ligy proti Sparte výrazne oslabené. Po tom, čo v sobotu neuspelo v predkole Ligy majstrov proti AEK Atény a prišlo o milióny eur, musí hľadať finančné zdroje inde. Počas jedného týždňa klub predá dvoch kľúčových hráčov, na ktorých bola založená pevná obrana tímu.

Chorvátsky novinár Ižak Ante Sučić informuje, že brankár Dominik Livakovič sa stane novou posilou tureckého Fenerbahce Istanbul. Gólman, ktorý práve začal svoju ôsmu sezónu v Diname a pre Chorvátov vychytal bronz na minuloročných majstrovstvách sveta v Katare, by mal do Turecka priletieť v stredu, deň pred zápasom so Spartou. Zostáva už len absolvovať lekársku prehliadku, Fenerbahce zaplatí Dinamu deväť miliónov eur.

Okrem navrátilcov z hosťovania vedenie klubu zatiaľ nepriviedlo žiadnu náhradu, chorvátske médiá špekulujú, že vo štvrtok proti Sparte dostane šancu medzi žrďami Ivan Nevistič, ktorý prišiel vlani v lete od mestského rivala Lokomotivy Záhreb. Na svoju šancu čaká aj skúsený Danijel Zagorac.

V nedeľu večer Dinamo skompletizovalo odchod defenzívnej opory Josipa Šutala. Dvadsaťtriročný odchovanec a chorvátsky reprezentant prestúpil do Ajaxu Amsterdam, ktorý zaňho zaplatil 20,5 milióna eur.

Šutalo v obrane holandského giganta doplní svojho krajana Jakova Mediča, ten posilnil tamojší káder v lete z druholigového nemeckého St. Pauli.