Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Svetlice leteli na trávnik i medzi divákov. Bilbao odsúdilo správanie svojich fanúšikov v Ríme

Fanúšikovia Bilbaa vyčíňali v Ríme.
Fanúšikovia Bilbaa vyčíňali v Ríme. TASR / Fabrizio Corradetti / LaPresse via AP
Athletic Bilbao odsúdilo správanie niektorých svojich fanúšikov po tom, čo počas štvrtkovej remízy 1:1 v Európskej lige s AS Rím na Stadio Olimpico hádzali svetlice.

AS Rím - Athletic Bilbao 1:1

Fanúšikovia na tribúne hostí počas zápasu zapálili niekoľko svetlíc, pričom niektoré z nich hodili smerom na ihrisko, ako aj do častí štadióna, kde boli domáci priaznivci. Kapitán španielskeho klubu Oscar de Marcos a útočník Iñaki Williams sa po remízovom stretnutí s vlastnými fanúšikmi hádali.

"Athletic Bilbao chce čo najdôraznejšie odsúdiť neprijateľné činy, ktorých sa dopustila menšina ľudí, ktorí pricestovali na zápas Európskej ligy proti AS Rím a nachádzali sa na tribúne určenej hosťom,“ píše klub vo vyhlásení.

"Počas duelu zapálili svetlice a niektoré z nich hodili na domácu tribúnu, čím porušili bezpečnostné predpisy a poškodili obraz našich fanúšikov... Hráči dali tejto menšine na záver zápasu najavo, že ich správanie je neprijateľné," uvádza ďalej celok z Baskicka, pričom dopĺňa, že v súvislosti s identifikáciou osôb spolupracuje s úradmi.