Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Takmer rok bez výhry v Európe. Boli sme potrestaní po našej chybe, hlási ten Hag

Ten Hag zaknihoval ďalší nelichotivý výsledok.
Ten Hag zaknihoval ďalší nelichotivý výsledok.Darren Staples / AFP
Erik ten Hag (54) nebol spokojný s hernou úrovňou hráčov Manchestru United v dueli Európskej ligy proti Twente. Favorit zápasu viedol, no holandský súper si z anglickej pôdy nakoniec uchmatol bod. Klub z Old Traffordu tak čaká na európske víťazstvo už 11 mesiacov.

Manchester United - Twente 1:1

Do vedenia sa United dostali v 35. minúte po krásnom zásahu Eriksena, dánsky stredopoliar však mal prsty aj v góle súpera z Twente. V druhom polčase sa riskantne otočil k vlastnej bráne, loptu mu vzal Sam Lammers, dostal sa s ňou až do pokutového územia a razantným pokusom na bližšiu žrď v 68. minúte prekonal brankára Onanu.

Ten Hag odmietol karhať Eriksena, namiesto toho trval na tom, že celý tím musí prevziať zodpovednosť za to, že si nedokázal ustrážiť vedenie: "Udržali sme súpera pri živote, viedli sme 1:0. Kontrolovať hru musíte dôsledne a pokračovať v tom. V druhom polčase sme znížili našu úroveň, darovali sme im gól. Nedotiahli sme to do konca, boli sme potrestaní po našej chybe."

K inkasovanému zásahu kouč dodal: "Gól je tímovou chybou, hráč Twente dribloval s loptou po ihrisku bez zastavenia. Nemôžeme dostať takýto gól. Opäť sme sa presvedčili, že musíte vydržať celý zápas. Ak dáte na 1:0, musíte pokračovať, ísť za druhým gólom. V prvom zápase je veľmi dôležité, aby ste zvíťazili."

Ten Hag strávil v Twente dokopy 23 rokov počas troch pôsobení ako hráč a potom v rôznych trénerských funkciách, pričom v predvečer zápasu povedal: "Nie je príjemné zraniť niekoho, koho máte radi." Namiesto toho to bol práve jeho káder, ktorý ostal "zranený". V Anglicku sa tak hovorí o ďalšom nekonzistentnom výkone United.

"Myslím si, že sme sklamaní hlavne ako tím, chceli sme viac, zďaleka to nebolo dosť dobré. Každý by sa mal pozrieť na seba, každý je profesionálny futbalista, vie, čo má robiť a čo sa nemôže stať. Neprehrali sme, ale je to ako prehra," vravel Eriksen.

Od apríla 2023 a štvrťfinálového dvojzápasu so Sevillou odohrali Red Devils v Európe deväť duelov a pripísali si iba jedinú výhru, ktorou je chudobný triumf 1:0 nad Kodaňou (24. októbra 2023) zo základnej skupiny uplynulej sezóny Ligy majstrov. Výber ten Haga sa v nedeľu predstaví doma proti Tottenhamu, v EL ho najbližšie čaká súboj v Porte 3. októbra.