Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Ten Hag pred bitkou s Mourinhom: Ideme správnym smerom. Vieme, čo musíme urobiť

AFP
Pre ten Haga je prichystaný ďalší test.
Pre ten Haga je prichystaný ďalší test.Mehmet Murat Onel / ANADOLU / Anadolu via AFP
Manažér Erik ten Hag (54) je presvedčený, že Manchester United sa napriek problematickému začiatku sezóny uberá správnym smerom. Práve výsledky mužstva pri štarte aktuálneho ročníka opäť raz spochybnili budúcnosť holandského trénera, ktorého teraz čaká ďalšia európska previerka.

United prerušili päťzápasovú sériu bez víťazstva, keď v sobotu v Premier League zdolali Brentford 2:1. Pred štvrtkovým duelom Európskej ligy s istanbulským Fenerbahce, ktorého lavičke šéfuje klubu z Old Traffordu dobre známy José Mourinho, sú však stále pod tlakom.

Red Devils získali z úvodných dvoch súbojov EL proti Twente a Portu iba dva body. Pod drobnohľadom je aj spomínaný portugalský kouč. Ten Hag je presvedčený, že oba tímy zvrátia svoju nepriaznivú situáciu.

"Profesionálny futbal je o vyhrávaní zápasov. Keď nevyhrávate, prichádza kritika, ale vieme, že je to aj o tom, ako ste na tom na konci roka. Mourinho je natoľko skúsený, že svoj tím dovedie do najlepšej formy, bude úspešný a my tiež. Sme presvedčení, že ideme správnym smerom, a ak budeme pokračovať, dosiahneme to, čo je naším cieľom," uviedol Holanďan.

Mourinha čaká v Európskej lige súboj proti bývalému klubu. Je to víťaz, hovorí ten Hag

Mourinho počas svojej prvej sezóny v United v ročníku 2016/17 vyhral Európsku ligu aj Ligový pohár. Pred príchodom ten Haga to boli posledné trofeje klubu, anglický gigant prežíval šesťročné suchoty bez väčšieho úspechu. Holandský lodivod počas prvých dvoch sezón vo funkcii získal Ligový pohár a FA Cup, rád by sa však presadil v Európe.

"Po Mourinhovom odchode sme vyhrali domáce poháre, ale nevyhrávali sme v Európe. Je to cieľ, ktorý chceme dosiahnuť, v tejto sezóne máme veľkú príležitosť, no musíme vyhrávať. Máme dva body, takže vieme, čo musíme urobiť."

Fenerbahce - Manchester United (21:00)