Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Tottenham objavil zázračného tínedžera. Máme Neymara na ľavom krídle, žasol Maddison

AFP
Mikey Moore si výkonmi pýta čoraz väčšiu pozornosť.
Mikey Moore si výkonmi pýta čoraz väčšiu pozornosť. Profimedia / ČTK / imago sportfotodienst / Jan Mulder
Tínedžer Mikey Moore (17) bol prirovnávaný k brazílskemu esu Neymarovi po tom, ako sa vo štvrtok výraznou mierou podieľal na víťazstve Tottenhamu nad AZ Alkmaar v Európskej lige.

Tottenham - AZ Alkmaar 1:0

Stále len 17-ročný Moore, ktorý nastúpil len druhýkrát za prvý tím, žiaril na krídle a obrancom AZ robil pravidelne veľké problémy. "Od 45. do 65. minúty som si myslel, že máme Neymara na ľavom krídle! Bol skvelý," povedal pre TNT Sports James Maddison. Kapitán Tottenhamu svojho spoluhráča prirovnal k brazílskej ikone, najdrahšiemu futbalistovi na svete, keď v roku 2017 prestúpil z Barcelony do PSG za 222 miliónov eur.

"Pýtal si loptu, bol nebojácny. Túto mentalitu mu nikdy netreba vziať. Je to milý chlapec, prijíma informácie a má veľa schopností. Ako starší hráč dúfam, že nejakými múdrymi slovami mu pomôžem na jeho ceste. Má všetky predpoklady. Je to o tom, aby sa snažil a naďalej tvrdo pracoval, čo sa mu darí," pokračoval na margo perspektívneho tínedžera člen širšieho reprezentačného kádra Anglicka.

Mikey Moore patril k najlepším mužom na trávniku.
Mikey Moore patril k najlepším mužom na trávniku.Opta by Stats Perform

 

Postecoglou pripustil, že stojí pred výzvou, aby zvládol očakávania, čo môže Moore pre londýnsky klub priniesť. "Teraz je pre mňa dosť ťažké udržať to pod pokrievkou, však? Bolo vzrušujúce ho sledovať. Nemá zmysel to popierať. Páči sa mi, ako všetko berie na seba, každý deň tvrdo pracuje. Chce sa rozvíjať, chápe, že je to cesta, Musíme byť naozaj opatrní v tom, ako a kedy ho využijeme, to je pre nás kľúčové, najmä v týchto počiatočných fázach," uvedomuje si hlavný tréner Tottenhamu.