Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Tvrdoň pri výhre Plzne udržal čisté konto. Uspela aj Kodaň, vysoká prehra pre Mazáňa

Tvrdoň pomohol čistým kontom k výhre Plzne.
Tvrdoň pomohol čistým kontom k výhre Plzne.Profimedia / ČTK / Chaloupka Miroslav
Futbalisti Plzne vyhrali v úvodnom zápase play-off Európskej ligy proti Heartsu tesne 1:0. Kodaň zdolala Kilmarnock, zatiaľ čo Mladá Boleslav doma iba remizovala s maďarským Paksi.

Európska liga

Plzeň - Hearts 0:0

V základnej zostave Plzne nastúpil slovenský brankár Marián Tvrdoň a takisto jeho krajan Erik Jirka, ktorý na ihrisku strávil rovných šesťdesiat minút. Český tím mal viac z hry, o čom hovorili aj štatistické ukazovatele, ale narážal na dobrú defenzívu škótskeho súpera. Až v nadstavenom čase naklonil misky váh pred odvetou na stranu Plzne skúsený Jhon Mosquera.

Štatistický pohľad na zápas.
Štatistický pohľad na zápas.Flashscore

Konferenčná liga

Mladá Boleslav - Paks 2:2

Mladá Boleslav určite verila, že na domácej pôde uhrá lepší výsledok. Do vedenia ju poslal vlastný gól Kinjika, ale v zaujímavom závere dokázal vyrovnať Bode a Papp skóre otočil. Po červenej karte Lenzsera zo šiestej minúty nadstavenia aspoň remízu zachránil Ladra. Za domácich odohral celý zápas slovenský stopér Martin Králik, jeho krajan Andrej Kadlec bol iba na lavičke náhradníkov.

Štatistický pohľad na zápas.
Štatistický pohľad na zápas.Flashscore

Panevežys - The New Saints 0:3

Litovský Panevežys začínal v 1. predkole Ligy majstrov a keď vyradil Helsinki, tak sa zdalo, že by mu hlavná fáza aspoň Konferenčnej ligy neujde, ale potom odohral veľmi dvojzápasy proti Jagiellonii a aj Tel Avivu. V súboji s waleským tímom The New Saints bol miernym favoritom, napriek tomu doma prehral vysokým rozdielom. Na ľavej strane defenzívy odohral za pobaltský celok celý zápas Róbert Mazáň.

Kodaň - Kilmarnock 2:0

Slovenský stopér Denis Vavro nastúpil v základnej zostave domáceho tímu a videl žltú kartu. Kodaň potvrdila úlohu favorita, keďže po góloch Diksa z pokutového kopu a tiež Falka vyhrala. Pred odvetou má výhodnejšiu pozíciu, lenže v Škótsku ju určite nič jednoduché nečaká. Navyše sa musí zaobísť bez zraneného Melinga.

Štatistický pohľad na zápas.
Štatistický pohľad na zápas.Flashscore