Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Záhadný papier a obetavý Jurásek. Slaviu doviedla k výhre v Európskej lige včasná reakcia

Jurásek prijímal pochvalu z každej strany.
Jurásek prijímal pochvalu z každej strany.Vlastimil Vacek / Právo / Profimedia
Kľúčovú rolu pri stredajšom štarte futbalistov Slavie Praha v novom ročníku Európskej ligy zohral "záhadný papier". Podobné titulky zaplnili české médiá po zápase na pôde bulharského Ludogorca Razgrad, v ktorom pražský tím zvíťazil.

Slavia, ktorú trápi početná maródka, bola v úvodnej štvrťhodine nevýrazná a nevedela sa dostať do tempa. Tréner Trpišovský si tak k postrannej čiare zavolal obrancu Holeša a podal mu papier s inštrukciou zmeniť pôvodné rozostavenie 3-4-2-1 na 4-2-3-1.

"Súper nám zo začiatku robil problémy, nebolo ľahké brániť ho v útočnej fáze. Navyše hral trochu inak, než na čo sme sa pripravovali. Museli sme na to reagovať a upraviť naše rozostavenie. Nie je to jednoduché, ale je výhoda, keď je tréner s tímom dlhšie. Máme niečo za sebou, hráči poznajú štýly a pomôžu si v organizácii," konštatoval po zápase Trpišovský.

Zmena v taktike pomohla a český vicemajster šiel do vedenia v 37. minúte zásluhou Juráska. Druhý gól do siete Ludogorca pridal po hodine hry striedajúci Chytil. "Od 20. minúty sa nám podarilo preklopiť zápas tam, kam sme chceli. Viac sme držali loptu, súpera sme zatlačili do defenzívy. Podali sme dobrý fyzický výkon, kontrolovali sme hru. Tempo zápasu vyhovovalo viac nám ako im," citoval Trpišovského portál sport.cz.

Kouč sa vyjadril aj na adresu mladíka Juráska, ktorý vsietil prvý gól v tejto sezóne: "Nemal šťastné obdobie, dlho čakal na dobrý výkon. Zahral dobre. Dal gól, ale hlavne sa obetoval pre tím. Vracal sa dozadu, vyhral veľa súbojov, do všetkého išiel na sto percent. Pomohol tímu a tím jemu. Jeho najväčší problém je konzistencia výkonov, niekedy je geniálny, niekedy mu zápas nevyjde. Verím, že hlavne jemu tento výkon pomôže."

Dvadsaťjedenročný krídelník sa tešil hlavne zo zisku troch bodov. "Som veľmi rád, že sme to zvládli víťazne a s nulou vzadu. Držíme si defenzívnu formu a do toho dávame góly. Je to super," uviedol Jurásek.

V jeho nasadení do základnej zostavy mal prsty kapitán Bořil. "Veľa sme sa o tom s trénermi rozprávali a zhodli sme sa, že zápas proti Razgradu je preňho ako stvorený. Ukázal sa vo skvelom svetle dopredu aj dozadu, klobúk dole," pochválil spoluhráča. Slovenský reprezentačný krídelník Ivan Schranz nehral pre svalové zranenie.

Ludogorec - Slavia Praha 0:2