Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Dnes vyhráte trofej, zajtra už musíte trénovať. Môžeme rozmýšľať o ďalšej, vraví Arteta

Arteta (tretí sprava dole) oslavuje zisk prvej trofeje v novej sezóne.
Arteta (tretí sprava dole) oslavuje zisk prvej trofeje v novej sezóne.Profimedia
Po nedeľňajšom víťazstve nad Manchestrom City v penaltovom rozstrele 4:1 v Community Shield, ktorým Arsenal odštartoval sezónu, sa budú Londýnčania postupne sústrediť na jednu trofej za druhou, povedal manažér Mikel Arteta (41).

Manchester City - Arsenal 1:2 po pen.

Na otázku, či toto víťazstvo príliš nezvýši očakávania na úspech v Premier League, ktorá sa začne budúci víkend, odpovedal: 

"Neviem. Chcel som len čo najrýchlejšie uchmatnúť túto trofej a potom môžeme rozmýšľať o ďalšejPreto sme tu - aby sme pre tento futbalový klub vyhrali trofeje a urobili ho úspešným."

"Len radosť z toho, že vidím toľko šťastných a hrdých ľudí a to spojenie, že to opäť robíme pre našich priaznivcov vo Wembley, je veľmi odlišné, a to je skvelé. Vieme však, že to je futbal - dnes vyhráte trofej, ale zajtra už musíte trénovať," poznamenal Arteta po triumfe.

Odegaard zvyšuje Community Shield
Odegaard zvyšuje Community ShieldProfimedia

Leandro Trossard z Arsenalu vyrovnal skóre výstavným gólom v 101. minúte po tom, čo Cole Palmer v 77. minúte skóroval za City a poslal zápas do penaltového rozstrelu. 

Rozhodcovia anglickej futbalovej ligy v tejto sezóne prijímajú nové pravidlá, aby sa zabránilo plytvaniu času. Stane sa tak pripočítaním času strateného/stráveného pri oslavách gólu, striedaniach alebo zraneniach. Arteta skonštatoval, že je za nové pravidlá.

"Je to naozaj dobré, pretože to podľa mňa zachádzalo príliš ďaleko. Teraz si to tímy budú musieť dvakrát rozmyslieť. Po novom musíme byť pripravení hrať 100 minút, pretože sa to bude diať každý týždeň."

Manažér City Pep Guardiola sa vyjadril, že to bol vyrovnaný zápas medzi oboma tímami. "V posledných 15-20 minútach prvého polčasu boli lepší. Druhý polčas sme boli oveľa lepší my. Určite by sme radi vyhrali, ale niekedy to musíte akceptovať a súperovi odovzdať poklonu a kredit."

Guardiola na záver uviedol, že si jeho tím musí zvyknúť na dlhší nadstavený čas. "Musíme to akceptovať. Teraz budú zápasy trvať 100 minút, to je isté," dal za pravdu svojmu náprotivkovi a bývalému učňovi Artetovi.