Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Jesus sa čoskoro vráti, hlási Arteta. Vodcovské schopnosti Ricea sú nespochybniteľné, tvrdí

Jesus utrpel zranenie počas prípravy na novú sezónu.
Jesus utrpel zranenie počas prípravy na novú sezónu.AFP
Manažér Arsenalu Mikel Arteta (41) tvrdí, že Gabriel Jesus (26) by sa mohol "čoskoro" vrátiť do hry po tom, čo brazílsky útočník podstúpil operáciu kolena, ktorá ho vyradí zo začiatku sezóny Premier League.

Problém, ktorý nikto nečakal

Jesus podstúpil operáciu v stredu, keď pociťoval nepríjemné pocity v tej istej oblasti, ktorá mu bola operovaná pri vážnom zranení kolena po konci na minuloročných majstrovstvách sveta v Katare.

Brazílčan strávil tri mesiace mimo futbalu, kým sa stihol zotaviť a pomôcť v posledných týždňoch neúspešnej snahy Arsenalu o titul v Premier League.

Keďže Jesus chýbal v stredajšom priateľskom zápase Emirates Cupu proti Monaku, vynechá začiatok novej sezóny vrátane nedeľňajšieho súboja Community Shield s anglickým majstrom Manchestrom City. Šéf Gunners Arteta však dúfa, že 26-ročný strelec zaujme dôležitú úlohu v boji o titul.

"Je, samozrejme, sklamaný, pretože sa cítil dobre a potom sa objavil problém, ktorý nikto nečakal. Museli sme urobiť malý zákrok. Bohužiaľ, to bolo to najlepšie, čo sme mohli urobiť, pričom platí čím rýchlejšie, tým lepšie. Som si istý, že sa čoskoro vráti a bude fit," povedal Arteta novinárom.

Oficiálny debut pre trio posíl?

Bukayo Saka bol pre chorobu nevyužitý náhradník proti Monaku, ale Arteta potvrdil, že anglický krídelník sa má už oveľa lepšie a mal by byť pripravený na duel so City vo Wembley. Všetky posily Arsenalu, ktoré prišli pred novou sezónou, môžu v nedeľu nastúpiť a zaknihovať tak súťažný debut. Jurrien Timber, Declan Rice a Kai Havertz sa budú snažiť pomôcť vyhrať úvodnú trofej ročníka.

Rice bol tiež prestupovým cieľom City pred príchodom do Arsenalu z West Hamu, čím Arteta poskytol dôkaz, že jeho klub môže konkurovať anglickému majstrovi na ihrisku aj mimo neho.

"Dôležité je, že keď máme cieľ, tak máme aj zdroje, ktoré potrebujeme na to, aby sme hráča priviedli. Podstatné je aj to, že ho dokážeme presvedčiť a to, čo mu povieme, ho nadchne, cíti sa inšpirovaný a chce byť súčasťou projektu. Takýto pocit máme pri každom hráčovi, ktorého chcem podpísať."

Rice chýbajúcou skladačkou?

Arsenal skončil päť bodov za City po tom, čo premrhal osembodový náskok, ktorý mal na začiatku apríla. Bola to trpká rana pre fanúšikov, ktorí snívali o tom, že Arsenal získa svoj prvý titul od roku 2004. Arteta dúfa, že Rice tentoraz dokáže urobiť rozdiel, keď sa Arsenal bude snažiť ukončiť trojročné majstrovské kraľovanie City.

"Jeho vodcovské schopnosti sú nespochybniteľné, hoci ho stretnete a strávite s ním len päť minút. Už teraz máte pocit a dojem, že veľmi pomôže šatni a prístupu, ktorý chceme v zápasoch zaujať," uzavrel manažér Londýnčanov.

Manchester City - Arsenal, nedeľa 17:00