Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Nová éra, v ktorej chceme bojovať o všetky trofeje, hlási pred Community Shield Arteta

Arteta vidí Community Shield ako šancu na zisk prvej trofeje v sezóne.
Arteta vidí Community Shield ako šancu na zisk prvej trofeje v sezóne.Reuters
Arsenal je odhodlaný bojovať v novej sezóne o všetky trofeje. Vicemajster Premier League začína svoju cestu v rámci Community Shield proti majstrovi najvyššej anglickej súťaže - držiteľovi treble Manchestru City.

Odplatiť sklamania

V minulom ročníku sa zdalo, že po dlhých rokoch môže Arsenal získať titul, keď neúnavne čelil City, ktoré získalo tri tituly v najvyššej súťaži za sebou a v júni ovládlo premiérovo Ligu majstrov. "Gunners" mali až do polovice marca pred zverencami Pepa Guardiolu osembodový náskok, no koncom apríla oň prišli.

Pred štartom novej sezóny sú odhodlaní vrátiť sa ešte silnejší. Odplatiť svojmu konkurentovi všetky sklamania. Radi by začali už v nedeľu vo Wembley. Arteta pôsobil v rokoch 2016 - 2019 v City ako asistent, následne prevzal opraty v severolondýnskom klube a v prvej sezóne ho doviedol k trofeji FA Cupu.

"Veľmi sa teším, že hráme o zisk trofeje. Predstavíme sa proti tímu, ktorý na našej ceste potrebujeme poraziť," povedal Arteta novinárom.

Arsenalu sa podarilo kvalifikovať do najprestížnejšej klubovej súťaže v Európe prvýkrát od sezóny 2016/17. Španiel uviedol, že chce, aby jeho tím nadviazal na dynamiku z minulého roka a pozdvihol ju na ešte vyšší level.

Nová éra a v nej boj o každú trofej

"To je to, čo chceme - novú éru Arsenalu, v ktorej budeme bojovať o každú trofej. Musíme to dokázať. Čo sa nám podarilo posledný rok, nebolo dostatočné na získanie veľkého titulu. Preto je potrebné, aby sme boli lepší," nadviazal 41-ročný lodivod. 

Arsenal v lete doplnil svoj mladý tím o Declana Ricea, Kaia Havertza či Jurriena Timbera, ale hlavný šéf lavičky zdôraznil, že práca sa v žiadnom prípade nekončí. Stále sa snaží posilniť možnosti mužstva. Aj na margo toho bol celok zo severu Londýna spájaný s príchodom brankára Brentfordu Davida Rayu.

"Sme v procese budovania tímu. S mužstvom, ktoré máme, sme určite spokojníChceme mať v tíme zdravú konkurenciu a pracujeme na tom," uzavrel pred výkopom Community Shield Mikel Arteta. 

Manchester City - Arsenal (nedeľa, 17:00)