Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Otázniky pred bitkou o trofej proti City. Ten Hag rieši problémy so zložením obrany

Kormidelník United musíš vyriešiť defenzívny rébus.
Kormidelník United musíš vyriešiť defenzívny rébus.Reuters
Manažér Erik ten Hag (54) uviedol, že Manchestru United môže v sobotňajšom zápase Community Shield proti mestskému rivalovi zo City chýbať niekoľko kľúčových obrancov. Tradičný zápas pred štartom ostrej ligovej sezóny bude hostiť londýnske Wembley.

Mimo hry určite bude nová posila Leny Yoro, ktorá si pre zranenie nezahrá tri mesiace. Do diania nezasiahne ani Will Fish, 21-ročný bek má poškodené väzy na pravej nohe. Holandský manažér tiež vyjadril neistotu ohľadom mien ako MaguireLindelöfWan-Bissaka či Shaw.

"Harry vynechal zápas proti Liverpoolu, bol to síce preventívne, no jeho sobotný štart je stále otázny. Musíme zistiť, či je dostatočne fit, alebo nie," povedal kouč Red Devils novinárom a dodal: "Victor hral, ale aj on je otázny a tiež Wan-Bissaka a Shaw, musíme to ešte posúdiť."

Ten Hag poznamenal, že argentínsky internacionál Martínez by mohol byť voľbou do obranných radov, ale nešpecifikoval dátumy návratu hráčov, ktorí sa k tímu pre medzinárodné povinnosti zapojili do prípravy neskôr: "Je to individuálne, pozadie štartu každého hráča je iné. Budeme to posudzovať a rozhodneme sa, či nastúpia, prídu z lavičky alebo nebudú hrať."

Okrem defenzívnych hráčov bude pre zranenie chýbať aj útočník Hojlund, čo výrazne otvára dvere debutu Joshuu Zirkzeeho necelý mesiac po príchode z Bologne. United zdolali majstrovské City v máji vo finále FA Cupu 2:1.

"Vždy chceme vyhrať. Ide o trofej. Postavíme tím, ktorý je veľmi konkurencieschopný, aby ju vyhral," vravel ten Hag.

Manchester City - Manchester United (sobota, 16:00)