Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Bojovali sme o každý meter a nevypustili žiadny súboj, vravel po postupe ten Hag

Erik ten Hag počas súboja s Brightonom.
Erik ten Hag počas súboja s Brightonom.Profimedia
Manchester United sa v nedeľu spamätal z náročného týždňa a vďaka víťazstvu 7:6 v penaltovom rozstrele nad Brightonom si zabezpečil účasť vo finále FA Cupu, čo manažérovi Erikovi ten Hagovi (53) prinieslo veľkú úľavu.

Tri dni po potupnom vypadnutí z Európskej ligy proti Seville bolo víťazstvo United vo Wembley v penaltovom rozstrele po remíze 0:0 pohladením duše pre holandského manažéra.

"Vo štvrtok som videl tím, ktorý som nepoznal, ale dnes sme sa vrátili k nášmu zvyčajnému ja," povedal. "Videl som odhodlanie a odolnosť. Bojovali sme o každý meter a nevypustili žiadny súboj. Mali sme niekoľko dobrých šancí."

Zvyčajne rozvážny ten Hag bol vo štvrtok nahnevaný na nedostatok úsilia svojho tímu a priznal, že na hráčov po výprasku 0:3 a celkovú prehru 2:5 vo štvrťfinále kričal. "Nemôžem sa zmieriť s tým, že môj tím neodvádza maximum," zdôraznil Holanďan.

Štatistický pohľad na duel
Štatistický pohľad na duelFlashscore

V nedeľu zazneli len pozitívne slová po tom, čo Victor Lindelöf, siedmy hráč United, ktorý sa objavil pri bielom bode, poslal Manchester do finále, keď Solly March z Brightonu minul. Bolo to prvýkrát, čo sa semifinále FA Cupu skončilo penaltovým rozstrelom.

"Je celkom v pohode, keď ide o penalty, ale on je v pohode všeobecne," doplnil ten Hag o Lindelöfovi. Manažér United bol spokojný aj so svojím brankárom Davidom de Geom, ktorého držalo v permanencii niekoľko pokusov súpera.

"Predviedol pár brilantných zákrokov. Bolelo to, keď vo štvrtok urobil chyby," nadviazal 53-ročný kormidelník. "Často, keď ako brankár urobíte chybu, ste potrestaný. My sme ho sklamali, nebojovali sme za neho. Dnes sme sa dokázali odraziť."

Penaltoví strelci
Penaltoví strelciFlashscore

Nedeľňajšie víťazstvo stanovilo prvé finále FA Cupu medzi Manchestrom United a Manchestrom City. Guardiolovci uspeli v sobotu so Sheffieldom United 3:0. Pre Erika ten Haga to bude druhý veľký zápas v jeho prvej sezóne vo funkcii po tom, čo vo februári doviedol "červených diablov" k triumfu v Ligovom pohári.

"Či už Manchester United vyhrá pohár, alebo nie, bude to pre nich fantastická sezóna. V tomto ročníku dosiahli všetky svoje ciele. Erik ten Hag si zaslúži gratuláciu," povedal komentátor BBC Alan Shearer.