Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Finále FA Cupu uvidí derby o Manchester, United postúpili po penaltovom rozstrele

Postup United spečatil švédsky obranca.
Postup United spečatil švédsky obranca.Profimedia
Londýnske Wembley hostilo druhé semifinále FA Cupu, v ktorom si svoje sily zmerali Brighton a Manchester United. Možnosť bojovať o trofej si zaistili hráči favorita, ktorí postúpili až po penaltovom rozstrele.

Brighton - Manchester United 0:1 po pen. (0:0)

Brighton nastupoval do duelu povzbudený ligovým víťazstvom na pôde trápiacej sa Chelsea, United si chceli vylepšiť reputáciu po vypadnutí z Európskej ligy a ich úmyslom bolo spraviť z pohárového finále derby o Manchester.

Z pohľadu počtu gólových šancí patrila úvodná polhodina zverencom Roberta de Zerbiho, v závere prvého polčasu však mohli udrieť "Red Devils", svoje príležitosti ale nevyužili Fernandes ani Eriksen. Po zmene strán to boli opäť "Seagulls", ktorí si vypracovali možnosti na otvorenie skóre, no nestalo sa. Základná hracia doba gólové korenie nepriniesla a stretnutie v Londýne smerovalo do predĺženia.

V jeho prvej časti zaujala prítomných divákov iba hlavička Sabitzera, ktorá mierila tesne vedľa brány Roberta Sáncheza. Presný zásah nepriniesla ani úplne posledná 15-minútovka, hráči tak zamierili k bodu pokutového kopu.

Strelcom komplikovalo ich exekúciu daždivé počasie, prvých päť hráčov z každého mužstva sa ale nepomýlilo a aj penalty zamierili do svojho "predĺženia". V ňom svoj pokus nepremenil Solly March, čím ponúkol Victorovi Lindelöfovi možnosť stať sa hrdinom. Švéd svoju šancu využil a poslal United do boja o trofej.