Blíži sa Priskeho odchod? Feyenoord má zaplatiť Sparte polovicu toho, čo dal Liverpool za Slota

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Blíži sa Priskeho odchod? Feyenoord má zaplatiť Sparte polovicu toho, čo dal Liverpool za Slota

Blíži sa čas, keď sa Priske rozlúči s fanúšikmi Sparty?
Blíži sa čas, keď sa Priske rozlúči s fanúšikmi Sparty?Profimedia
Odchod Briana Priskeho (47) zo Sparty do Feyenoordu je zase o krok bližšie. Holandské médiá oznámili, že klub je dohodnutý s dánskym trénerom na podmienkach a chystá ponuku pre český klub. Navyše už padajú aj čiastky, za ktoré by sa mal dvojnásobný víťaz FORTUNA:LIGY presunúť do Rotterdamu.

Priske sa podľa všetkého stane najdrahším trénerom v histórii českého futbalu. Za jednu z doteraz najvyšších čiastok odchádzal Pavel Vrba, ktorého vtedajší zväzový predseda Miroslav Pelta vykupoval z Plzne k národnému tímu. Pred 11 rokmi sa hovorilo o ôsmich miliónoch českých korún (320-tisíc eur), zatiaľ čo dvojnásobný český majster so Spartou má stáť násobne viac.

Podľa novinára Jana Vacka, ktorý klub z Prahy niekoľko rokov mapoval, sa má odstupné vyšplhať vysoko. "Sparta si vyjednala, že Brian Priske odíde za odstupné vo výške päť až šesť miliónov eur. A Lars Friis zostane na Letnej ako hlavný tréner," uviedol Vacek v podcaste Kudy beží zajíc.

Ak by sa tak stalo, odchádzal by Dán za polovicu čiastky, ktorú zaplatil Liverpool za doterajšieho kouča rotterdamského celku Arneho Slota. Zahraničného trénera pritom nemal Feyenoord od roku 1991. Spoločne s Priskem sa majú presunúť do Holandska aj asistent Lukas Babalola a šéf kondičnej prípravy Christian Clarup.

Dánsky zdroj redakcie Flashscore Správ, ktorý má o Priskeho situácii dobrý prehľad, si nepraje byť menovaný. Uznanlivo však prikyvuje hlavou: "To je slušné. Doteraz som počul o troch až štyroch miliónoch eur." O trénerovom presune nepochybuje. "Je to na 99 percent. Brian Priske bude od leta trénovať Feyenoord Rotterdam."

V Holandsku konkrétnu čiastku za nového kouča zatiaľ nezmieňujú, ale web 1908.nl informoval o tom, že Feyenoord chystá oficiálnu ponuku pre Spartu. S Priskem už má byť dohodnutý na podmienkach. Ak by rokovania mali náhle stroskotať, chce sa rotterdamský celok obrátiť na záložný variant, ktorým má byť bývalý tréner Brightonu a Chelsea Graham Potter.

Priske by v prípade odchodu strávil na Letnej dva roky, počas ktorých doviedol Spartu k dvom majstrovským titulom, triumfu v MOL Cupe a do osemfinále Európskej ligy, v ktorom podľahla Liverpoolu.

Na jeho prácu sa podľa všetkého pokúsi nadviazať súčasný asistent Lars Friis. "Dávalo by mi to zmysel, bola by tam povestná kontinuita. Na hru Sparty má Friis veľký vplyv. Potom, čo vlani v zime prišiel, urobila Sparta výkonnostný postup. Odviedol kus práce," chválil ho expert Roman Polom v rozhovore pre českú verziu Flashscore Správ.