Gól Mikuša spečatil záchranu Karvinej v najvyššej súťaži, udržali sa aj České Budějovice

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Gól Mikuša spečatil záchranu Karvinej v najvyššej súťaži, udržali sa aj České Budějovice

Mikuš bol jediným úspešným strelcom odvetného duelu.
Mikuš bol jediným úspešným strelcom odvetného duelu.Profimedia
Baráž o FORTUNA:LIGU nehlási žiadnu zmenu účastníkov najvyššej súťaže. Karviná definitívne rozhodla o svojej záchrane zásluhou presného zásahu Rajmunda Mikuša (28), České Budějovice po domácej výhre remizovali v Táborsku a z elitnej českej ligy takisto nevypadli.

Karviná - Vyškov 1:0

celkové skóre: 2:0 - Karviná sa zachránila

/R. Mikuš do 75. min, M. Regáli od 66. min - P. Ilko do 69. min/

Karviná tesnou výhrou nad Vyškovom v úvodnom zápase baráže o najvyššiu súťaž nakročila k záchrane. Sliezsky celok chcel v domácom prostredí spečatiť udržanie sa medzi elitou. Druholigista v prvom dueli nebol bez šance, ale iba spomínal na skvelú formu z jesene, od začiatku mája totiž nevyhral ani jeden zo šiestich zápasov. 

Žiadne z troch vzájomných súťažných stretnutí sa neskončilo remízou, dvakrát sa radovala Karviná. Vyškov sa v štyroch z posledných piatich vystúpení nepresadil, gól tak nestrelil 353 minút.

Jednogólový náskok mužstva z Moravy zvýšil v odvete deväť minút po zmene strán slovenský stredopoliar Rajmund Mikuš. Po záverečnom hvizde sa ukázalo, že práve to bol jediný gólový moment stretnutia. Karviná tak v oboch dueloch zvíťazila 1:0 a nevypadla o súťaž nižšie.

Štatistiky zápasu.
Štatistiky zápasu.Flashscore

Táborsko - České Budějovice 1:1

celkové skóre: 2:3 - České Budějovice sa zachránili

/za hostí D. Šípoš aj M. Králik celý zápas/

Otvorený ostával aj boj medzi Táborskom a Českými Budějovicami. Druholigové mužstvo išlo do domácej odvety s vedomím, že potrebovalo zmazať jednogólové manko. Favorit si chcel predĺžiť svoje päťročné pôsobenie vo FORTUNA:LIGE. Táborsko nevyhralo ani jeden z 11 vzájomných stretov vo všetkých súťažiach a šesťkrát sa s Dynamom rozišlo po remíze. Domáci sa však v nižšej FNL mohli pochváliť najpevnejšou defenzívou, inkasovali iba 26-krát.

Gólový účet odvetného merania síl otvoril v 18. minúte Jan Suchan, úspešný strelec aj z prvého zápasu. V tej chvíli viedli České Budějovice celkovo už 3:1. Hostitelia sa však nemienili vzdať, tesne po hodine hry vyrovnal stav zápasu Petr Plachý. Ďalšia potrebná trefa pre domácich už neprišla, hostia si tak postrážili prvoligovú príslušnosť aj na budúcu sezónu.