Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Haraslín si veril na hetrik. Zápas LM proti Slovanu by pocítila jeho peňaženka

Lukáš Haraslín strelil oba góly Sparty.
Lukáš Haraslín strelil oba góly Sparty.Profimedia
Lukáš Haraslín (27) priznal, že po dvoch góloch v nedeľňajšom úvodnom kole ligovej sezóny proti Olomoucu pomýšľal na svoj prvý hetrik medzi seniormi. Na tlačovej konferencii si po víťazstve Sparty pochvaľoval, že obe gólové situácie zakončili obhajcovia titulu presne tak, ako to nacvičujú na tréningoch.

Haraslín s úsmevom uviedol: "Trochu som si išiel pre hetrik. Možno na to dnes bola šanca. Po druhom góle som mal ďalšiu príležitosť, keď som si to hodil príliš do stredu a súper mi to v poslednej chvíli vypichol. Veril som si na tretí zásah, ale tréner mal so mnou iné plány a určite sa neurazím."

Slovákovi premiérový zápis troch zásahov nevyšiel aj pre striedanie, z ihriska sa porúčal v 64. minúte duelu. "Šulo (prezývka Haraslína - pozn.red.) bol unavený. Viem, že asi chcel hetrik, ale máme veľmi dobrú lavičku a využijeme ju. Cítil som, že on aj Birma pomaly strácajú intenzitu, preto som ich striedal," vysvetlil tréner Priske.

Štatistiky duelu Sparta - Olomouc
Štatistiky duelu Sparta - OlomoucFlashscore

Rodák z Bratislavy strelil v drese Sparty dva góly v jednom zápase už tretíkrát, v minulosti sa mu to podarilo raz v lige a raz v pohároch. Proti Olomoucu skóroval po dvoch podobných brejkoch a situáciách v 16. a 55. minúte.

"Videl som, že sa mi dnes nedarí, keď si to hádžem dovnútra na silnejšiu pravú nohu. Tak som sa snažil niečo zmeniť. Som tam na to, aby som to skúšal na ľavú aj na pravú. Teším sa, že to dvakrát vyšlo. Najdôležitejšie je však víťazstvo a skvelý štart do sezóny," povedal Haraslín.

Sparťania sa v domácom prostredí prezentovali netradične z protiútokov, zvyčajne musia dobýjať obranu súpera. "Na tréningoch nacvičujeme práve tieto situácie. Myslím si, že dnes sme brejkové situácie zvládli tak, ako to robíme na tréningu. Akcie sme zakončovali rýchlo. Som rád, že sa nám to darí prenášať aj do zápasov," tešil sa.

Hodnotenia hráčov
Hodnotenia hráčovFlashscore

Záver minulej sezóny vynechal pre zranenie. "Stále sa cítim trochu unavený po náročnej príprave. Celý týždeň mi bolo dobre, no ráno pred zápasom ma bolelo asi všetko. Prvé duely sú ťažké, postupom času sa bude fyzička zlepšovať," podotkol.

Hneď na začiatku sezóny si stanovil métu prekonať sedem gólov, ktoré strelil v minulej ligovej sezóne. Konkrétny osobný cieľ však neprezradil.

"Teší ma, že som v prvom kole strelil dva góly. Pevne verím, že tímu pomôžem mojimi zásahmi. Tak, ako ja pomôžem mužstvu, tak aj mužstvo pomôže mne. Samozrejme, mám nejaké osobné ciele, ale hlavné sú tie tímové. Jedným z nich je pokúsiť sa dostať do skupiny Ligy majstrov," povedal Haraslín.

Hráči z Letnej budú v osudí v pondelok, keď sa uskutoční žreb tretieho predkola Ligy majstrov. Na ceste do skupiny musia vyradiť dvoch súperov.

"Hovoríme o tom v kabíne, koho by sme mohli dostať, ale nemôžete si vyberať. Kohokoľvek dostaneme, chceme ho poraziť. Proti Slovanu Bratislava by to bolo pre mňa špeciálne, moja peňaženka by to asi pocítila," narážal na záujem o vstupenky zo strany blízkych.