Slovácko výhrou zamotalo český boj o EKL, Sparta urobila dôležitý krok k titulu

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Slovácko výhrou zamotalo český boj o EKL, Sparta urobila dôležitý krok k titulu

Aktualizované
Triumf Slovácka vystrelil Juroška.
Triumf Slovácka vystrelil Juroška.Profimedia
Česká FORTUNA:LIGA začala v utorok 14. mája písať program tretieho kola skupiny o titul. Šieste Slovácko zavítalo na pôdu Mladej Boleslavi, kde po najtesnejšom výsledku zaknihovalo úvodné nadstavbové víťazstvo. Tešia sa aj hráči pražskej Sparty.

Mladá Boleslav - Slovácko 0:1

/A. Kadlec do 63. min. - P. Blahút od 50. min./

Domáci v minulom kole zvládli dôležitú bitku s Ostravou za tri body. Následne sa usadili na štvrtom mieste a radi by na ňom vydržali až do konca sezóny. Prerušiť ich plány chcelo Slovácko, ktoré v titulovej skupine ešte nevyhralo a na svojho oponenta strácalo pred vzájomným duelom šesť bodov.

Mladú Boleslav však hostia zaskočili už po necelých štyroch minútach, keď sa po prízemnom rohu Kalabišku razantne presadil Juroška. Tento moment stačil na to, aby káder z južnej Moravy napokon vyhral a zamotal tak boj o Európsku konferenčnú ligu.

Sparta - Ostrava 2:1

/F. Blažek a T. Rigo do 46. min., M. Rusnák od 46. min./

Ostravský tím nepôsobil v zápase zlým dojmom a dlho domácim sťažoval cestu za tromi bodmi. Na úvodný gól Veljka Birmančeviča odpovedal v 54. minúte výstavnými nožničkami Michal Frydrych a zariadil drámu. Tú však srbský kanonier čoskoro ukončil svojím druhým gólom v zápase, keď ďalším úspešným zakončením bleskovo využil presilovku po červenej karte udelenej Patrickovi Kpozovi. Sparťania majú titul na dosah a oslavovať ho môžu už v stredu, ak Slavia zaváha proti Plzni.