Sparta Praha oznámila nového trénera, na Priskeho nadviaže krajan Friis

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Sparta Praha oznámila nového trénera, na Priskeho nadviaže krajan Friis

Friis je novým hlavným trénerom Sparty.
Friis je novým hlavným trénerom Sparty.sparta.cz
Dán Lars Friis (48) sa stal hlavným trénerom Sparty Praha po odchode Briana Priskeho do Feyenoordu Rotterdam. Vedenie klubu podpísalo s novým šéfom lavičky viacročný kontrakt.

"Najdôležitejšie pre nás bolo pokračovať v práci podľa jasne nastaveného klubového systému. Preto sme zvolili Larsa. Je to práve on, kto má všetky predpoklady na to, aby sa stal úspešným koučom Sparty. Hovorím o jeho vnímaní tréningového procesu, spôsobe koučovania, predstavách o obraze hry a taktickej výbave," hovorí športový riaditeľ Sparty Tomáš Rosický.

"Zároveň už vieme, že má presah k práci v našich ďalších kategóriách. Je to veľmi pracovitý človek, ktorý mal na našom hernom prejave za posledných osemnásť mesiacov veľký podiel," vysvetľuje Rosický.

Friis pôsobí v Sparte od decembra 2022, keď na poste Priskeho asistenta nahradil iného Dána Thomasa Nörgaarda. Vo svojej krajine predtým viedol ako hlavný tréner Viborg a Aalborg. U českého majstra bol povýšený po tom, čo Priske prijal ponuku pracovať vo Feyenoorde Rotterdam.

"Fakt, že poznám prostredie a všetkých okolo seba, celý presun na post hlavného trénera výrazne uľahčuje. Viem, ako sú nastavené interné procesy, aké sú tu ciele a očakávania. Navyše, keď dostanete takúto ponuku od klubu, ako je Sparta, nie je nad čím rozmýšľať," nechal sa počuť Lars Friis.

"Naša filozofia je jasne stanovená. Nielen čo sa týka dlhodobých cieľov, ale i malých detailov, ktoré riešime na každodennej báze. Pevný základ, z ktorého vychádzame, je veľmi dôležitý, pretože len vďaka nemu môžeme našu doterajšiu prácu pozdvihnúť ešte viac. A hoci teraz budem zodpovedný ja, najdôležitejší je stále kolektívny výkon celého realizačného tímu," hovorí Friis, vedomý si svojich nových povinností.

"Máme za sebou mimoriadne úspešnú sezónu, ktorá vyvrcholila ziskom double. To však nestačí a musíme sa neustále pozerať dopredu, stanovovať si náročnejšie ciele a byť neustále hladní," dodal Friis.

Priske po dvoch tituloch opúšťa Spartu. Po Slotovi preberá holandský Feyenoord