Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

O chorvátsku legendu menej. Perišič sa pred odvetou s Ružomberkom rozišiel s Hajdukom

Ivan Perišič v Hajduku predčasne skončil na vlastnú žiadosť.
Ivan Perišič v Hajduku predčasne skončil na vlastnú žiadosť.AFP
Už vo štvrtok sa predstavia futbalisti nikéligového Ružomberka na horúcej pôde v Splite. V odvete 3. predkola Konferenčnej ligy si to rozdajú s tamojším Hajdukom. Dva dni pred výkopom prišla z tábora súpera zaujímavá správa: Ivan Perišič (35) sa s klubom rozišiel, keď s ním rozviazal kontrakt.

Liptáci si z domácej pôdy vezú hrateľný a nádejný výsledok, keď pod vypredaným Čebraťom remizovali 0:0. Krátko na to Hajduk vycestoval na trávnik Lokomotívy Záhreb, kde si body rozdelil (1:1). Po záverečnom hvizde tréner Gennaro Gattuso prezradil, že ho Ivan Perišič požiadal o ukončenie zmluvy. Predčasný koniec skúseného krídelníka potvrdil aj prezident klubu Nikola Kalinič.

Uplynulo pár hodín a novinár Ižak Ante Sušič na sociálnej sieti X v utorok infomoval, že 35-ročná legenda chorvátskeho futbalu už nie je hráčom Hajduku Split.

"Pred pár dňami som hovoril s Perišičom. Prišiel do mojej kancelárie a povedal, že chce ísť preč. Ak niekto nechce zostať, potom musí rešpektovať zvyšok tímu. V šatni platia pravidlá, musí ich rešpektovať každý. Dal som mu šancu hrať, 20 minút, 35 minút," vysvetľoval taliansky búrlivák po súboji s Lokomotívou Záhreb. Jeho slová priniesol portál germanijak.hr. Perišič nefiguroval ani v zápasovej nominácii. 

V Ružomberku sa 134-násobný reprezentant Chorvátska dostal do hry z lavičky v 60. minúte. Dres Hajduku obliekal od januára, keď sa vrátil domov na hosťovanie z Tottenhamu. V lete sa v Splite upísal natrvalo. Dokopy odohral 12 duelov vo všetkých súťažiach, v ktorých strelil jeden gól.

Ďalšie informácie hovoria o tom, že sa Perišičovi nepáčilo vedenie šéfom lavičky Gattusom. Štyridsaťšesťročný Talian prevzal kormidlo tímu počas toho, ako bol Perišič s Chorvátskom na majstrovstvách Európy 2024.

V mužstve je tak od utorka o jednu chorvátsku reprezentačnú legendu menej. Spojenie bývalého hráča Interu Miláno, Tottenhamu, Bayernu Mníchov či Wolfsburgu s iným ikonickým Ivanom, Rakitičom, vydržalo len tri spoločne odohrané stretnutia.

Hajduk Split - Ružomberok (štvrtok, 21:00)