Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Súper Slovana v LM má nového trénera, na lavičku Dinama Záhreb sa vracia známa tvár

Nenad Bjelica sa stal novým trénerom Dinama Záhreb.
Nenad Bjelica sa stal novým trénerom Dinama Záhreb. Profimedia / ČTK / imago sportfotodienst / BEAUTIFUL SPORTS/ Luciano Lima
Vedenie Dinama Záhreb oznámilo meno nového trénera. Na lavičku sa vracia Nenad Bjelica (53). Ostrieľaný odborník veľmi dobre pozná prostredie tohto klubu, ktorý viedol v rokoch 2018 až 2020.

Pri kormidle Dinama minulý týždeň skončil Sergej Jakirović, ktorý vo funkcii vydržal len sedem mesiacov. Na konci minulého ročníka so svojimi niekdajšími zverencami oslavoval triumf v domácej lige aj pohári. Stolička sa pod ním začala kývať po domácej prehre s Hajdukom Split a krk mu zlomil debakel 2:9 na pôde Bayernu Mníchov.

"V takýchto situáciách je najdôležitejšie zostať slušný a uprednostniť záujmy Dinama. Teraz je na nás, aby sme v tejto pre klub ťažkej chvíli urobili dobré rozhodnutie o novom trénerovi a vrátili sa na víťaznú vlnu,“ povedal k celej situácii šéf klubu Velimir Zajec.

Bjelica prevzal koncom novembra Union Berlín. Začiatkom mája tohto roka však stratil dôveru predstaviteľov nemeckého klubu. Predtým viedol Dinamo počas 23 mesiacov v 101 súťažných zápasoch s pozitívnou bilanciou 73 víťazstiev, 15 remíz a 13 prehier.

Klub z chorvátskej metropoly je jedným zo súperov Slovana Bratislava v hlavnej fáze Ligy majstrov. Balkánsky celok sa na Tehelnom poli predstaví 5. novembra.