Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Osemgólová prestrelka a rozhodnutie v penaltách. Hancko so Sauerom oslavujú Superpohár

Hancko a jeho úspešný pokutový kop.
Hancko a jeho úspešný pokutový kop.Profimedia
Tesne pred štartom nového ročníka si to PSV rozdal o holandský Superpohár s Feyenoordom. Na trávniku nechýbal Dávid Hancko (26), ktorý sa nemýlil v penaltovom rozstrele. Pokutové kopy rozhodovali o víťazovi po divokej osemgólovej remíze 4:4.

PSV - Feyenoord 4:5 po pen.

Dávid Hancko odohral plnú minutáž. Jeho spoluhráč a krajan Leo Sauer sa do hry nedostal. Súboj sledoval z lavičky náhradníkov. Feyenoord nevstúpil do stretnutia ideálne a už v 9. minúte po zásahu Langa prehrával. Reakcia bola výborná, keď ešte do konca prvého dejstva mužstvo nového lodivoda Briana Priskeho stret otočilo vo svoj prospech. 

Štatistika zápasu.
Štatistika zápasu.Flashscore

Lenže po zmene strán to boli v Eindhovene na pôde obhajcu majstrovskej trofeje gólové hody. Diváci ich videli až päť. PSV musel trikrát doťahovať, čo sa mu podarilo vďaka de Jongovi a jeho penalte z 80. minúty. Skúsený strelec vyrovnal na konečných 4:4 a poslal stretnutie do pokutových kopov. V nich sa pomýlil Bakayoko aj Til.

Naopak, hráči Feyenoordu premenili všetky štyri pokusy, medzi nimi aj Hancko a mohli sa radovať z prvej trofeje v sezóne. Rotterdamský celok sa z triumfu v domácom Superpohári tešil po šiestich rokoch a celkovo piatykrát vo svojej histórii. PSV uspel v predchádzajúcich troch ročníkoch.