Hrošovský má nového trénera. Genk preberá bývalý hráč Bayernu

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Hrošovský má nového trénera. Genk preberá bývalý hráč Bayernu

Fink bude aj naďalej pôsobiť v Belgicku.
Fink bude aj naďalej pôsobiť v Belgicku.Profimedia
Novým futbalistom belgického klubu KRC Genk sa stal Thorsten Fink (56). V mužstve pôsobí aj slovenský futbalista Patrik Hrošovský (32).

Nemecký kouč trénoval v uplynulej sezóne v konkurenčnom St. Truiden. Doma v minulosti viedol Ingolstadt a Hamburg, niekoľko rokov strávil aj vo Švajčiarsku (Bazilej, Grasshoppers), pričom sa stal futbalovým svetobežníkom. Vyskúšal si angažmány v Japonsku (Vissel Kobe), Lotyšsku (Riga) či v Dubaji (Al-Nasr). S Bazilejom vyhral dva tituly a domáci pohár, Vissel pod jeho vedením získal double.

Fink počas hráčskej kariéry dosiahol najväčšie úspechy s Bayernom Mníchov. Stal sa štvornásobným majstrom krajiny, trikrát vyhral Nemecký pohár, Ligu majstrov a MS klubov. 

V minulej sezóne si v St. Truidene vyslúžil pochvalu za svoj atraktívny štýl hry. "Jeden pohľad na jeho kariéru hovorí za všetko - Fink je víťaz. Ako hráč a neskôr aj tréner vyhrával tituly. Tieto výsledky vždy spája aj s pozitívnou filozofiou a trúfa si integrovať mladých hráčov. Nie je žiadnym tajomstvom, že v KRC Genk je rozvoj mladých talentov dôležitým základom nášho fungovania. Vďaka tomu je Thorsten tou správnou osobou, ktorá v budúcej sezóne povedie našu mladú skupinu," prezradil riaditeľ Erik Gerits.

Hrošovský pôsobí v klube od sezóny 2019/2020 a v nedávno skončenej sezóne absolvoval 40 zápasov vo všetkých súťažiach, v ktorých zaznamenal 5 asistencií. Genk nezvládol na konci ročníka play-off o účasť v Konferenčnej lige.