Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Posun o súťaž vyššie. Hrnčár mení v Belgicku dres, posilní nováčika ligy

Hrnčár si zahrá na najvyššom poschodí belgického futbalu.
Hrnčár si zahrá na najvyššom poschodí belgického futbalu.Profimedia
Slovenský futbalista David Hrnčár (26) zmení pred novou sezónou pôsobisko. Bývalý hráč bratislavského Slovana podpísal zmluvu s nováčikom najvyššej belgickej súťaže FC Dender. Pracovný dokument je platný do roku 2026. Klub o tom informoval na svojej internetovej stránke.

Ide o dvojročný kontrakt s opciou na ďalšiu sezónu. Hrnčár svoj nový tím dobre pozná, doteraz proti nemu nastupoval ako hráč Beverenu v druhej lige. Zatiaľ čo jeho teraz už predchádzajúci zamestnávateľ obsadil konečné 8. miesto, Dender si vďaka 2. priečke zabezpečil postup medzi belgickú futbalovú elitu. Prestup by mal podľa portálu Transfermarkt stáť 700-tisíc eur.

Hrnčár pôsobil v Beverene od januára minulého roka, v nedávno skončenej kampani odohral 24 súťažných zápasov, v ktorých si na konto pripísal dva góly a až sedem asistencií. V Belgicku pôvodne hosťoval zo Slovana, klub následne uplatnil opciu na prestup.

Odchovanec bratislavského celku získal s belasými dva majstrovské tituly a dvakrát bol členom tímu, ktorý bojoval v Európskej konferenčnej lige. Vo svojom životopise má aj hosťovania v tímoch Pohronia a Zlatých Moraviec.