Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

42 hráčov? Viac sa to rozoberá mimo klubu ako v ňom. Na tréningu ich mám 21, tvrdí Maresca

Enzo Maresca, tréner Chelsea
Enzo Maresca, tréner ChelseaEDDIE KEOGH / GETTY IMAGES EUROPE / Getty Images via AFP
Enzo Maresca (44), nový lodivod Chelsea, má za sebou tlačovú konferenciu pred vystúpením v rámci play-off Konferenčnej ligy so švajčiarskym Servette. Novinárom odpovedal na otázky ohľadom najnovšej akvizície v podaní Félixa či najčastejšie rozoberanej šírky kádra.

Vedenie klubu sa muselo zblázniť. Aspoň tak sa to javí ľuďom, ktorí sledujú futbal a denne čítajú informáciu o ďalšom príchode do Chelsea. Posledným hráčom, ktorý tak urobil, je João Félix. Káder The Blues má tak už 42 hráčov.

"João je tu predovšetkým pre to, že je to dobrý hráč, talent. Klub ho pozná. Môže u nás hrať na rôznych pozíciách," ocenil Enzo Maresca príchod ofenzívneho univerzála z madridského Atlética.

"Úlohou každého trénera je udržať všetkých hráčov spokojných, ale to je takmer nemožné. Hrať ich bude vždy iba jedenásť. Vždy sa snažím byť ku každému úprimný. Hluk či panika okolo tohto je väčšia vonku než vo vnútri klubu. Od návratu zo Spojených štátov pracujem s 21 alebo 22 hráčmi. Nepracujem so 42, viac ako pätnásť ich trénuje oddelene," priblížil horúcu tému tréner Chelsea.

Enzo Maresca tiež dal novinárom i verejnosti jasne najavo, že otázky ohľadom dĺžky kontraktov nie sú jeho starosťou. "Môžu mať zmluvy aj na 20 rokov. Nie je to moja vec, nezaujíma ma to," povedal rázne a následne reagoval aj na budúcnosť Sterlinga, ktorý nefiguroval v 1. kole Premier League v kádri. "Sterling nedostane ani minútu," uzavrel šéf lavičky The Blues.

Chelsea -Servette (štvrtok, 21:00)