Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Celú sezónu sme dreli, dopadlo to takto. Je to moja chyba, hovorí Xisco a verí v zázrak

Tréner Xisco zobral vysokú prehru na seba.
Tréner Xisco zobral vysokú prehru na seba.TASR
Dunajská Streda si nepripúšťala nič iné, ako postup z 2. predkola Konferenčnej ligy cez azerbajdžanskú Ziru, ale pod Kaukazom dostala poriadnu štvorgólovú facku. Razom sú jej šance pred odvetou iba v teoretickej rovine.

DAC inkasoval prvý raz v 29. minúte, zakrátko to bolo už o dva presné zásahy. Mužstvu zo Žitného ostrova nevyšiel ani úvod druhého dejstva, keď sa dvakrát presadil Volkovi. "Tento zápas a výsledok je moja chyba, pretože som nedokázal presvedčiť hráčov o tom, aké je toto stretnutie pre nás dôležité," povedal tréner Xisco Muňoz.

"Neostáva nám nič iné, iba sa ospravedlniť fanúšikom a všetkým ľuďom okolo klubu, pretože z tohto výsledku bude veľmi náročné zvrátiť dvojzápas. Mali sme nejaké šance, ale domáci vyhrávali súboje, boli rýchlejší a ukázali väčšiu túžbu po výhre. Musíme sa zlepšiť," pokračoval španielsky kouč.

Zira - Dunajská Streda 4:0

Na pozápasovej tlačovej konferencii síce nebol nahnevaný, ale priamy. "Sú veci, ktoré sa musíme učiť, ako napríklad po inkasovanom góle upokojiť hru. Je to skúsenosťami, ktoré nám ešte chýbajú. Tento výsledok nás dostal späť do reality. Máme za sebou sedem pekných mesiacov a teraz sme dostali facku," tvrdí Xisco.

Štatistický pohľad na zápas.
Štatistický pohľad na zápas.Flashscore

Napriek tomu si myslí, že zázrak sa udiať môže. "Verím mužstvu, pretože viem, aké sú jeho schopnosti a mentalita. Do žiadneho zápasu nenastupujeme bez viery vo svoje schopnosti. Bude to náročné, ale do odvety pôjdeme s jednoznačným cieľom. Hráči mi už ukázali, aké sú ich schopnosti a uvidíme, či to bude stačiť na zázrak. Vo futbale nie je nič nemožné," vyhlásil.

Po záverečnom hvizde bol veľmi sklamaný takisto Milan Dimun. "Je to bolestivá prehra, nepredstavovali sme si to takto. Nezačali sme úplne zle, mali sme tam nejaké situácie, ale po prvom inkasovanom góle sme ako keby stratili sebavedomie a koncentráciu, vzápätí prišiel druhý gól, ktorý nás položil," hodnotil.

"Potom bolo ťažké s výsledkom niečo urobiť. Cez polčas padli v kabíne tvrdšie slová, ale do druhého sme vstúpili zle. Ďalšie dva góly nás úplne priklincovali. Škoda, že sme nestrelili aspoň jeden. Celú sezónu sme pracovali, aby sme hrali Európu a prvý zápas dopadol takto. Je nám to ľúto voči fanúšikom. Bude náročné s týmto výsledkom v odvete niečo urobiť, ale nič nie je nemožné," doplnil Dimun.