Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

De Gea sa vrátil na ihrisko a inkasoval tri góly. Chelsea potvrdila úlohu favorita

Aktualizované
De Gea nezažil ideálny návrat.
De Gea nezažil ideálny návrat.AFP / Gabriele Maltinti / Getty Images
Futbalisti Fiorentiny prekvapivo iba remizovali v úvodnom zápase play-off Konferenčnej ligy na domácej pôde proti maďarskému tímu Puskás Academy. Chelsea zdolala švajčiarsky Servette.

Fiorentina - Puskás Academy 3:3

Španielsky brankár David de Gea nastúpil na svoj prvý zápas od 3. júna 2023, keď chytal za Manchester United v neúspešnom finále FA Cupu. Minulú sezónu kompletne vynechal, pred niekoľkými dňami sa dohodol na zmluve s Fiorentinou. Úvod si ale určite predstavoval inak, pretože veľmi rýchlo inkasoval dva góly.

Najskôr v deviatej minúte premenil pokutový kop Nagy a zakrátko ho prestrelil Soisalo. Maďarský tím prekvapivo viedol, no favorit dokázal skóre otočiť. Postupne sa presadili Sottil, Martínez Quarta a Moise Kean, ktorý skóroval prvý raz po roku a 143 dňoch. 

Naposledy sa trafil ešte 1. apríla 2023, keď rozhodol o výhre Juventusu proti Verone (1:0). Puskás Academy si aj tak vezie do domácej odvety zaujímavý výsledok, keďže o konečnej remíze 3:3 rozhodol v 89. minúte poľský obranca Golla. Spomínaný de Gea inkasoval tri góly z piatich striel, ktoré išlo na jeho bránu.

Štatistický pohľad na zápas.
Štatistický pohľad na zápas.Flashscore

Chelsea - Servette 2:0

Súťažný debut za Chelsea absolvovali Jörgensen a Adarabioyo, spoločne s nimi boli premiérovo v základe aj Veiga, Dewsbury-Hall, Neto a Guiu. S kapitánskou páskou nastúpil Caicedo. Domáci ako jasný favorit dlho čakali na gól, dočkali sa ho až na úvod druhého dejstva, keď z pokutového kopu otvoril skóre Christopher Nkunku.

Druhý zásah pridal striedajúci Noni Madueke. The Blues majú pred odvetou dobrú pozíciu, no mohla byť ešte lepšia, ak by Guiu spred prázdnej brány netrafil vracajúceho sa brankára Fricka. Londýnsky tím mal vyššie držanie lopty, ale počet striel bol vyšší na strane švajčiarskeho celku.